Ceviche de camarón, garnélarák lime-lében marinálva, paradicsommal és avokádóval

Ceviche de camarón

A Ceviche de camarón egy tradicionális latin-amerikai étel, amely különösen népszerű a tengerparti régiókban. A garnélarák lime-lében történő marinálása, a friss zöldségekkel való keverése, és az avokádó hozzáadása egy frissítő és ínycsiklandó ételt eredményez. Ezt az ételt gyakran kínálják előételként, és ideális választás a nyári hónapokban. Képzeld el, hogy a lime-lében marinált garnélarák édes-savanyú íze frissen kerül az asztalra, miközben a paradicsom és az avokádó egyensúlyban tartja az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss garnélarák
4 db Lime-lé
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Avokádó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss garnélarákot hámozd meg, tisztítsd meg, és vágd apró darabokra. Tedd őket egy nagy tálba.

    A garnélarákot mindig frissen vásárold, hogy biztos legyél benne, hogy nem veszítette el az ízét.

    2

    A lime-lé felét facsard a garnélarákra, és alaposan keverd össze. Hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy a savanyú lime-lé \'megfőzze\' a rákot.

    A lime-lé citromos íze segít \'megfőzni\' a rákot, így a ceviche ízletesebb és frissítőbb lesz.

    3

    A vöröshagymát hámozd meg és vágd apróra, majd add hozzá a garnélarákhoz.

    A hagyma aprításánál ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagy darabok, így könnyen elvegyülnek a rákokkal.

    4

    A paradicsomot is apróra vágd, majd add hozzá a keverékhez.

    A paradicsom édes íze remekül kiegészíti a savanyú lime-lét, így egyensúlyban lesz az étel ízvilága.

    5

    Az avokádót hámozd meg, vágd kockákra, és add hozzá a ceviche-hez.

    Az avokádó krémes textúrája jól passzol a rákhoz és a friss zöldségekhez, így egyedi ízt ad az ételnek.

    6

    A koriandert apróra vágd, és szórd a ceviche tetejére.

    A koriander friss, zöld íze kiemeli az étel frissességét és gazdagítja az ízeket.

    7

    Ízesítsd sóval, borssal, és adj hozzá egy kevés olívaolajat. Jól keverd össze, és tálald friss tortilla chips-szel vagy salátalevelekkel.

    A tortilla chips vagy a salátalevelek a ceviche tökéletes kísérői, mivel remekül kiegészítik az étel friss és ízes textúráját.