Friss ceviche lime-lal, korianderrel és avokádóval tálalva

Ceviche gluténmentes

A ceviche egy latin-amerikai étel, amely a tenger gyümölcseinek nyers marinálásával készül. A lime savas hatása \'megfőzi\' a halat, miközben megőrzi annak frissességét és ízét. A gluténmentes változatban a fő összetevők: friss hal, lime lé, koriander és avokádó. A ceviche gyorsan elkészíthető, és kiváló választás frissítő étkezésekhez, nyári napokra vagy akár ünnepi alkalmakra is. Tálalásakor a különféle színek és ízek egyedi élményt nyújtanak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss halfilé (pl. tengeri sügér, vagy tonhal)
5 db Friss lime lé
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 csokor Friss koriander
1 db Piros chili paprika
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 db Avokádó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd fel kis kockákra. Érdemes friss, kiváló minőségű halat választani, mivel a ceviche alapja a hal frissessége.

    A halat éles késsel vágd fel, hogy a kockák ne legyenek széttépve.

    2

    A lime-ot facsard ki, majd öntsd a halra. A halnak teljesen el kell merülnie a lime lében, hogy a savak megkezdjék a hal \'főzését\'.

    Ha a lime túl savanyú, próbálj meg egy keveset hozzáadni a borsmenta vagy a narancs levéből, hogy kicsit édesebb legyen az íze.

    3

    Tedd a halat és a lime-ot hűtőbe legalább 30 percre, hogy a hal felvegye a lime ízét és a textúrája megváltozzon.

    Ha szeretnéd intenzívebb hatást, pihenhet akár 1-2 órát is, de ne hagyd túl sokáig, mert a hal túlságosan megfőhet.

    4

    A vöröshagymát és a paradicsomot kockázd fel apróra, majd add hozzá a halhoz. Ez adja meg a ceviche frissességét és ropogós textúráját.

    A hagymát először enyhén sózd meg, hogy kicsit puhuljon, így kevesebb csípős íze lesz.

    5

    A koriandert aprítsd fel, a chili paprikát pedig vágd apróra, és add hozzá a halhoz. Az apró chili csípős ízt ad a ceviche-nek.

    Ha nem szereted a csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét, vagy teljesen elhagyd.

    6

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és vágd kockákra. Finoman keverd hozzá a ceviche-hez.

    Az avokádó a ceviche-nek krémes textúrát ad, ne keverd túl erősen, hogy ne törjön össze.

    7

    Locsold meg egy kevés olívaolajjal és fűszerezd fekete borssal. A ceviche-t jól hűtve, frissen tálald.

    Tálalás előtt egy kis extra korianderrel is megszórhatod a tetejét, hogy szép zöld színt kapjon.