A lisztet, tojást, tejfölt, szódabikarbónát, sót és cukrot tedd egy tálba, majd gyúrd össze, hogy egy sima tésztát kapj.
Ne gyúrd túl sokáig a tésztát, mert akkor kemény lesz, hanem csak annyira, hogy sima és rugalmas állagot érj el.
A tésztát pihentesd 10-15 percig, majd oszd fel egyenlő részekre.
Ha a tészta túl ragadós, egy kis lisztet adhatsz hozzá, hogy könnyebben dolgozhass vele.
A tészta részeket sodord ki vékony réteggé, majd vágd fel kis csíkokra, és formázz belőlük apró tekercseket.
A csíkokat igyekezz egyenlő méretűre vágni, hogy a piramisok egyenletesek legyenek.
Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, és süsd meg a tésztatekercseket, amíg aranybarnára nem sülnek.
Az olaj hőmérséklete fontos, hogy ne égjenek meg, de belül puhák maradjanak. Ha túl forró, gyorsan megéghetnek.
A kész, pirított tésztatekercseket helyezd egy papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsírt, és könnyebb lesz tálalni.
Közben egy lábasban melegítsd fel a mézet, cukorszirupot és vizet, és forrald össze, hogy szirupot kapj.
A méz és a cukorszirup segít, hogy a chak-chak ropogós és édes legyen, így ne hagyd el ezt a lépést.
A megsült tésztákat egy tálba tedd, öntsd rá a szirupot, és keverd össze, hogy minden darab bevonódjon.
Hagyd a tésztát a szirupban pihenni egy kicsit, hogy jól magába szívja a nedvességet.
A chak-chakot formázd piramis alakúra, és tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
A formázásnál ügyelj arra, hogy minden réteg szoros legyen, hogy ne essen szét a végén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.