Chakalaka paradicsommal, zöldségekkel és fűszerekkel tálalva

Chakalaka paradicsommal

A Chakalaka egy hagyományos dél-afrikai étel, amely zöldségekből és fűszerekből készült, és általában köretként tálalják. A recept sokféleképpen változhat, de a paradicsom, a bab és a fűszerek mindig jelen vannak benne. Az étel a színes zöldségeivel és a gazdag ízeivel a dél-afrikai konyha egyik alapvető fogásává vált. Az autentikus Chakalaka elkészítése sok türelmet és friss hozzávalókat igényel, de a végeredmény egy ínycsiklandó étel, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
1 db Piros chili
1 db Paprika
2 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
100 g Borsó
100 g Kukorica
200 g Fehér bab konzerv
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors
1 tk. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a chilit és a paprikát is vágd fel kisebb darabokra.

    A chili mennyisége az ízlésed szerint állítható. Ha nem szereted a túl erős ételeket, kevesebb chilit is használhatsz.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és kezdd el párolni a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ha a hagyma gyorsabban pirul, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát és a chilit, és párold tovább 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd túl sokáig a paprikát a serpenyőben, hogy megőrizzük friss ízét.

    4

    A paradicsomokat vágd fel kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Párold további 5-7 percig, hogy a paradicsom levet eresszen.

    Ha a paradicsomok nem elég lédúsak, egy kis vízzel segíthetsz rajta, hogy szószos állagot kapjunk.

    5

    Ezután add hozzá a borsót, kukoricát, fehér babot, köményt, koriandert, sót és borsot, és keverd jól össze. Párold még 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek és a zöldségek megpuhulnak.

    A babot érdemes először lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes a kész étel.

    6

    A Chakalakát friss korianderrel díszítve tálald. Tálaláskor próbálj egy kis extra fekete borsot is hozzáadni, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    Tálalhatod rizzsel vagy kenyeret is mellé, hogy egy teljes étkezést kapj.