A hagymát apróra vágd, a fokhagymát zúzd össze, a chilit és a paprikát is vágd fel kisebb darabokra.
A chili mennyisége az ízlésed szerint állítható. Ha nem szereted a túl erős ételeket, kevesebb chilit is használhatsz.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és kezdd el párolni a hagymát és a fokhagymát közepes lángon, amíg üvegesek nem lesznek.
Ha a hagyma gyorsabban pirul, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a felvágott paprikát és a chilit, és párold tovább 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne hagyd túl sokáig a paprikát a serpenyőben, hogy megőrizzük friss ízét.
A paradicsomokat vágd fel kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Párold további 5-7 percig, hogy a paradicsom levet eresszen.
Ha a paradicsomok nem elég lédúsak, egy kis vízzel segíthetsz rajta, hogy szószos állagot kapjunk.
Ezután add hozzá a borsót, kukoricát, fehér babot, köményt, koriandert, sót és borsot, és keverd jól össze. Párold még 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek és a zöldségek megpuhulnak.
A babot érdemes először lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes a kész étel.
A Chakalakát friss korianderrel díszítve tálald. Tálaláskor próbálj egy kis extra fekete borsot is hozzáadni, hogy még ínycsiklandóbb legyen.
Tálalhatod rizzsel vagy kenyeret is mellé, hogy egy teljes étkezést kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.