Chakapuli zöldsĂ©gekkel, csirkehĂșssal Ă©s zöld paradicsommal tĂĄlalva

Chakapuli Zöldségekkel

A Chakapuli egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amelyet gyakran kĂ©szĂ­tenek ĂŒnnepi alkalmakkor. A csirkehĂșs Ă©s zöldsĂ©gek gazdag kombinĂĄciĂłja, valamint a friss fƱszerek Ă©s a savanykĂĄs zöld paradicsom az Ă©telt igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi. Az Ă©tel egy igazi Ă­nycsiklandĂł fogĂĄs, amely a dĂ©l-indiai konyha sokfĂ©le Ă­zĂ©t Ă©s szĂ­neit magĂĄban rejti. A Chakapuli tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy csalĂĄdi Ă©tkezĂ©sre, ahol mindenki Ă©lvezheti a gazdag Ă©s kĂŒlönleges Ă­zeket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs
⭕ 2 db Zöld paradicsom
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Paprika
⭕ 2 ág Petrezselyem
⭕ 2 ág Koriander
⭕ 1 tk. Oregano
⭕ 50 ml Vörösbor ecet
⭕ 400 ml ParadicsomlĂ©
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd egy nagyobb serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat. A csirkehĂșst pirĂ­tsd meg minden oldalĂĄn, amĂ­g enyhĂ©n aranybarna nem lesz.

    A hĂșsnak jĂłl meg kell pirulnia, hogy megƑrizze az Ă­zĂ©t Ă©s a szaftossĂĄgĂĄt. Ne keverd tĂșl gyakran, hogy ne essen szĂ©t.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd add hozzĂĄ a csirkehĂșshoz. PirĂ­tsd Ƒket 3-4 percig, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni nem kezd.

    A fokhagyma gyorsan megĂ©ghet, ezĂ©rt figyelj arra, hogy ne hagyd sokĂĄig a serpenyƑben, amikor hozzĂĄadod.

    3

    A paprikĂĄt vĂĄgd fel kisebb darabokra, Ă©s tedd hozzĂĄ a serpenyƑbe. A zöld paradicsomot vĂĄgd fel, majd add hozzĂĄ a zöldsĂ©gekkel egyĂŒtt.

    A zöld paradicsom kĂŒlönleges, enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­zt ad az Ă©telnek, Ă­gy Ă©rdemes frissen hasznĂĄlni.

    4

    Adj hozzå a paradicsomlét, vörösbor ecetet, koriandert, petrezselymet és oregånót. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    A bor ecet segĂ­t kiemelni a zöldsĂ©gek Ă­zĂ©t, mĂ­g az oregĂĄnĂł Ă©s a koriander frissĂ­tƑ, aromĂĄs Ă­zt ad a pörköltnek.

    5

    Fedd le a serpenyƑt, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon 25-30 percig, amĂ­g a hĂșs teljesen megpuhul, Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A hosszĂș fƑzĂ©s segĂ­t abban, hogy a hĂșs Ă©s a zöldsĂ©gek minden Ă­ze felszĂ­vĂłdjon, Ă©s az Ă©tel szaftos maradjon.

    6

    Tålald forrón, friss petrezselyemmel díszítve, és egy adag friss kenyérrel vagy rizzsel.

    A chakapuli tökéletesen illik egy adag forró rizshez vagy kenyérhez, hogy a szaftot teljesen fel tudd szívni.