A jackfruitot (ha friss) vágd kisebb darabokra, és távolítsd el a kemény részeket. Ha konzerv jackfruitot használsz, egyszerűen öntsd le a levét, és tedd félre a húsát.
A friss jackfruitot előzőleg is le lehet fagyasztani, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
A jackfruitot egy serpenyőben, alacsony lángon, egy evőkanál ghee-ben pirítsd meg, amíg a gyümölcs megpuhul és karamellizálódik.
Ne pörköld túl a jackfruitot, mert akkor megéghet, de a karamellizált részek szép ízt adnak az ételnek.
Add hozzá a cukrot és a kókusztejet a pirított jackfruithoz. Keverd jól össze, hogy a cukor feloldódjon és a kókusztej is jól elkeveredjen.
Ne hagyd, hogy a cukor teljesen felolvadjon, mert a textúra és az íz is gazdagabb lesz, ha egy kicsit karamellizálódik.
Adj hozzá egy csipet fahéjat, kardamomot és egy evőkanál rózsavizet. Keverd újra, és hagyd, hogy a keverék sűrűsödjön, miközben folyamatosan kevergeted.
A rózsavíz nagyon erőteljes, ezért ne adj túl sokat. Csak egy kevés kell, hogy kiemelje az ízeket.
Miután a keverék besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrűnek találod, egy kevés meleg vízzel hígíthatod.
Tálalás előtt pirítsd meg a pisztáciát egy serpenyőben, és szórd a desszert tetejére. Tálald melegen vagy szobahőmérsékleten.
A pisztáciát frissen pirítva használd, hogy a legjobb ízt és ropogósságot kapd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.