A bárányhúst daráljuk le, hogy apró szemcsés, könnyen formálható masszát kapjunk.
Ha nincs darálónk, a hús apróra vágásával is elérhetjük a kívánt állagot, de a darált hús egyenletesebben sül.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
A hagymát és fokhagymát piríthatjuk előtte, hogy intenzívebb ízt adjanak a húshoz.
A fűszereket (kömény, bors, paprika) és a koriandert is adjuk hozzá a darált hús keverékéhez.
A fűszereket mindig frissen pörköljük meg egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjanak.
A paradicsomot, joghurtot és citromlét keverjük hozzá a húshoz, hogy gazdagabb ízű tölteléket kapjunk.
A joghurt lágyítja a hús ízét és segít abban, hogy a chapli finom puha maradjon.
A keveréket jól dolgozzuk össze, majd formáljunk belőle kis lapos pogácsákat.
A chapli formálásakor ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a pogácsák, így egyenletesen sülnek.
A serpenyőt közepes lángon hevítsük fel, majd öntsük bele az olajat. A chaplikat süssük aranybarnára mindkét oldalukon.
Ne túl sok chaplit süss egyszerre, hogy ne hűljön le az olaj, és minden pogácsa egyenletesen sülhessen.
A kész chaplikat tálaljuk friss korianderrel és citromszeletekkel.
A friss koriander és citromlé hozzáadása frissességet és extra ízt ad a chaplinak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.