Chapli bárányhússal, fűszeres húsos pogácsák ropogósra sütve

Chapli bárányhússal

A Chapli egy hagyományos indiai étel, amelyet fűszeres húsos pogácsák formájában készítenek. Az étel a nyugati Punjab régióból származik, és azóta is nagyon népszerű az indiai konyhában. A bárányhús gazdag, fűszeres íze és a koriander frissessége tökéletes kombinációt ad, míg a joghurt puhítja és lágyítja az ételt. A Chapli ideális étel baráti összejövetelekre vagy egy gyors vacsorára, amely igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ág Cilantro (koriander)
1 tk. Kömény
1 db Paprika
2 ek. Joghurt
1 tk. Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst daráljuk le, hogy apró szemcsés, könnyen formálható masszát kapjunk.

    Ha nincs darálónk, a hús apróra vágásával is elérhetjük a kívánt állagot, de a darált hús egyenletesebben sül.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és paradicsomot is kis kockákra vágjuk.

    A hagymát és fokhagymát piríthatjuk előtte, hogy intenzívebb ízt adjanak a húshoz.

    3

    A fűszereket (kömény, bors, paprika) és a koriandert is adjuk hozzá a darált hús keverékéhez.

    A fűszereket mindig frissen pörköljük meg egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjanak.

    4

    A paradicsomot, joghurtot és citromlét keverjük hozzá a húshoz, hogy gazdagabb ízű tölteléket kapjunk.

    A joghurt lágyítja a hús ízét és segít abban, hogy a chapli finom puha maradjon.

    5

    A keveréket jól dolgozzuk össze, majd formáljunk belőle kis lapos pogácsákat.

    A chapli formálásakor ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a pogácsák, így egyenletesen sülnek.

    6

    A serpenyőt közepes lángon hevítsük fel, majd öntsük bele az olajat. A chaplikat süssük aranybarnára mindkét oldalukon.

    Ne túl sok chaplit süss egyszerre, hogy ne hűljön le az olaj, és minden pogácsa egyenletesen sülhessen.

    7

    A kész chaplikat tálaljuk friss korianderrel és citromszeletekkel.

    A friss koriander és citromlé hozzáadása frissességet és extra ízt ad a chaplinak.