Chè kukoricával, kókusztejjel és vaníliával tálalva, friss korianderrel díszítve

Chè kukoricával

A chè egy tradicionális vietnami desszert, amelyet különféle alapanyagokkal, például bóbabbal, kukoricával vagy édesburgonyával készítenek. A kukorica különleges édessége és a kókusztej krémessége együtt egy igazán finom és tápláló desszertet ad. Ez a recept a friss koriander hozzáadásával egy kis frissességet kap, így tökéletesen kiegészíti a kukorica és a kókusz ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kukorica (főtt)
200 ml Kókusztej
3 ek. Cukor
100 ml Tej
1 db Friss vaníliarúd
1 csipet
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt kukoricát tedd egy edénybe, és add hozzá a tej és kókusztej keverékét.

    Ha nem találsz friss kukoricát, konzerv kukoricát is használhatsz, de ügyelj arra, hogy alaposan leöblítsd.

    2

    Vágd fel a vaníliarúdot, és kapard ki a benne lévő magokat. Add hozzá a vaníliát a kukoricás keverékhez, és lassan melegítsd fel.

    A friss vanília különleges ízt ad az ételnek, de vaníliás cukorral is helyettesítheted.

    3

    Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt és főzd 10-15 percig, hogy a kukorica jól magába szívja a kókusztejet és vaníliát.

    Ha túl hígnak találod a keveréket, egy kevés keményítőt is hozzáadhatsz a sűrítéshez.

    4

    Add hozzá a cukrot és egy csipet sót, majd jól keverd el, hogy az ízek összeérjenek.

    A csipet só segít kiemelni a cukor édességét, és balzsamozza az ízeket.

    5

    Tálald a chè-t melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége jól kiegészíti a desszert édes ízét, de ha nem kedveled, el is hagyhatod.