A tápióka gyöngyöt főzd meg egy lábasban forró vízben 10-15 percig, amíg átlátszóvá nem válik. Időnként keverd meg, hogy ne ragadjanak össze. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
A tápióka gyöngyök főzésénél mindig figyelj arra, hogy ne főzd túl őket, különben elveszítik a kellemes állagukat.
A zselatint oldd fel a vízben, és tedd félre, hogy megduzzadjon. Közben a kókusztejet és a cukrot egy lábasban melegítsd össze, amíg a cukor el nem olvad.
A zselatin teljes feloldódása érdekében használd langyos vizet.
Miután a cukor feloldódott a kókusztejben, add hozzá a feloldott zselatint és jól keverd össze. A kókuszos keveréket hagyd hűlni, amíg szobahőmérsékletűvé válik.
Ne hagyd, hogy a keverék túl meleg legyen, mielőtt a tápiókát hozzáadod, mert a hőmérséklet befolyásolhatja a zselatin állagát.
A mangót hámozd meg és vágd apró kockákra. Az epret is mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Készítsd elő a zselécseppeket.
Az érett mangó édessége tökéletesen passzol a kókuszos ízhez, de bármilyen más gyümölcs is használható.
Tálaláskor a tápiókát tedd az aljára, majd öntsd rá a kókuszos zselét. Tálald a friss gyümölcsökkel és a zselécseppekkel díszítve.
A zselécseppek a desszert tetején látványos hatást keltenek, és még különlegesebbé teszik az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.