Chè zselécseppekkel friss gyümölcsökkel tálalva

Chè zselécseppekkel

A chè egy népszerű délkelet-ázsiai desszert, melynek számos változata létezik. Az eredeti recept tápiókagyöngyöket és kókusztejet tartalmaz, amit sokféle gyümölccsel lehet díszíteni. Ez a frissítő édesség könnyedén elkészíthető, és bármilyen szezonális gyümölcs használható hozzá. Az elkészítése során a kókusz és a tápióka egyesítése különleges textúrát ad, amely a gyümölcsökkel együtt tökéletes harmóniát alkot. A desszert a forró nyári napokon frissítőként szolgál, de bármilyen alkalomra ideális.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cukor
400 ml Kókusztej
10 g Zselatin
100 ml Víz
50 g Tápióka gyöngy
1 db Mango
100 g Eper

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tápióka gyöngyöt főzd meg egy lábasban forró vízben 10-15 percig, amíg átlátszóvá nem válik. Időnként keverd meg, hogy ne ragadjanak össze. Ha kész, szűrd le és tedd félre.

    A tápióka gyöngyök főzésénél mindig figyelj arra, hogy ne főzd túl őket, különben elveszítik a kellemes állagukat.

    2

    A zselatint oldd fel a vízben, és tedd félre, hogy megduzzadjon. Közben a kókusztejet és a cukrot egy lábasban melegítsd össze, amíg a cukor el nem olvad.

    A zselatin teljes feloldódása érdekében használd langyos vizet.

    3

    Miután a cukor feloldódott a kókusztejben, add hozzá a feloldott zselatint és jól keverd össze. A kókuszos keveréket hagyd hűlni, amíg szobahőmérsékletűvé válik.

    Ne hagyd, hogy a keverék túl meleg legyen, mielőtt a tápiókát hozzáadod, mert a hőmérséklet befolyásolhatja a zselatin állagát.

    4

    A mangót hámozd meg és vágd apró kockákra. Az epret is mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Készítsd elő a zselécseppeket.

    Az érett mangó édessége tökéletesen passzol a kókuszos ízhez, de bármilyen más gyümölcs is használható.

    5

    Tálaláskor a tápiókát tedd az aljára, majd öntsd rá a kókuszos zselét. Tálald a friss gyümölcsökkel és a zselécseppekkel díszítve.

    A zselécseppek a desszert tetején látványos hatást keltenek, és még különlegesebbé teszik az ételt.