Cheddaros croissant tálalva

Cheddaros croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. A cheddar sajtos croissant egy modern, karakteres ízvilágú változat, amely a cheddartól kapja pikáns, enyhén diós jellegét. A mustáros-fokhagymás töltelék tovább fokozza az ízeket, miközben a ropogós tészta tökéletes textúrát biztosít. Ez a croissant kiváló választás egy kiadós reggelire, uzsonnára vagy egy gyors, sós harapnivalónak, amely garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
150 g Cheddar sajt
50 g Tejföl
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Mustár
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen, hogy a croissant-ok megfelelően megkeljenek és aranybarnára süljenek.

    2

    A cheddar sajtot reszeld le durvára, és a fokhagymát aprítsd nagyon finomra.

    A durvára reszelt cheddar jobban megolvad és ízletesebb lesz a croissant-ban.

    3

    Egy tálban keverd össze a reszelt cheddar sajtot, a tejfölt, a fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot, hogy egy krémes állagú tölteléket kapj.

    A mustár helyett használhatsz egy kis worcestershire szószt is.

    4

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tészta legyen hideg, amikor dolgozol vele.

    5

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag sajtos tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    6

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A tésztát lazán tekerd fel.

    7

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag helyett használhatsz mákot vagy lenmagot is.

    8

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a croissantok színére!

    9

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A frissen sült croissant-ok a legfinomabbak, de langyosan is élvezhetőek.