Cheesy Ramen nyúlós sajttal tálalva

Cheesy Ramen (sajtos, nyúlós finomság – trendi verzió)

A Cheesy Ramen egy modern, trendi fogás, amely a klasszikus japán ramen és a nyugati sajtos tészták fúziója. Bár a tradicionális japán ramenben ritkán használnak sajtot, a globalizált konyhaművészetnek köszönhetően egyre több kreatív változat jelenik meg világszerte. Az Egyesült Államokból és Dél-Koreából indult sajtmánia hatására a sajtos ramen különösen népszerű lett a fiatalabb generáció körében. A titok a megfelelő sajtválasztásban rejlik – egy jól olvadó, krémes sajtféle, mint a mozzarella vagy a cheddar tökéletesen bevonja a ramen tésztát, nyúlós, gazdag élményt adva minden falathoz. A konyha megtelik az olvadt sajt és fokhagyma illatával, miközben a selymes szósz készül a tésztára. A sajtos ramen ideális választás, ha gyors, mégis laktató és különleges vacsorára vágysz. TIPP: variálhatod szalonnával, csípős szósszal vagy akár sült gombával is, hogy még izgalmasabb legyen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
150 g Sajt (reszelt, cheddar vagy mozzarella)
200 ml Tej
1 ek. Vaj
1 ek. Liszt
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 szál Újhagyma
2 db Tojás (lágyra főzött)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és tedd félre. TIPP: A tésztát ne főzd túl, mert a sajtos szószban még tovább fog puhulni.

    2

    Közben egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát, és párold 1 percig, amíg illatos nem lesz.

    3

    Szórd rá a lisztet, és keverd el gyorsan, hogy sima pasztát kapj. Folyamatos keverés mellett főzd 1 percig. TIPP: Ez az alap a besamelhez, ami sűrű és krémes állagot biztosít.

    4

    Lassan öntsd hozzá a tejet, miközben habverővel kevergeted, hogy ne legyen csomós. Addig főzd, amíg besűrűsödik (kb. 3-4 perc).

    5

    Add hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg teljesen elolvad, és a szósz sima lesz. Ízesítsd sóval és borssal. TIPP: Ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízt, használj érettebb sajtot, például cheddar-t.

    6

    Add a főtt ramen tésztát a sajtszószhoz, és alaposan forgasd össze, hogy minden tészta jól bevonódjon a nyúlós, krémes szósszal.

    7

    Tálald a sajtos ramen-t egy mély tálban, majd díszítsd félbevágott, lágyra főzött tojással, és apróra vágott újhagymával. TIPP: Tálalás előtt pár percig hagyd állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.