Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és tedd félre. TIPP: A tésztát ne főzd túl, mert a sajtos szószban még tovább fog puhulni.
Közben egy közepes lábasban olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát, és párold 1 percig, amíg illatos nem lesz.
Szórd rá a lisztet, és keverd el gyorsan, hogy sima pasztát kapj. Folyamatos keverés mellett főzd 1 percig. TIPP: Ez az alap a besamelhez, ami sűrű és krémes állagot biztosít.
Lassan öntsd hozzá a tejet, miközben habverővel kevergeted, hogy ne legyen csomós. Addig főzd, amíg besűrűsödik (kb. 3-4 perc).
Add hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg teljesen elolvad, és a szósz sima lesz. Ízesítsd sóval és borssal. TIPP: Ha szeretnéd intenzívebbé tenni az ízt, használj érettebb sajtot, például cheddar-t.
Add a főtt ramen tésztát a sajtszószhoz, és alaposan forgasd össze, hogy minden tészta jól bevonódjon a nyúlós, krémes szósszal.
Tálald a sajtos ramen-t egy mély tálban, majd díszítsd félbevágott, lágyra főzött tojással, és apróra vágott újhagymával. TIPP: Tálalás előtt pár percig hagyd állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.