Cheonggukjang jjigae, koreai fermentált szójabab pasztával, tofuval és marhahússal

Cheonggukjang jjigae

A Cheonggukjang jjigae egy népszerű koreai étel, amelyet fermentált szójabab pasztával készítenek. Ez a leves egyedülálló ízvilágot kínál, amelyet a fermentálás és a fűszeres hozzávalók adnak. A Cheonggukjangot hagyományosan savanyú, gazdag ízének köszönhetően használják levesekben és egyéb ételekben. A tofu és a marhahús hozzáadásával egy sűrű, tápláló ételt kapunk, amely tökéletes hideg napokra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 ek. Cheonggukjang (fermentált szójabab paszta)
200 g Marhahús (vékony csíkokra vágva)
1 szál Tavaszi hagyma
200 g Tofu
2 ek. Sós szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
800 ml Víz
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd hevíts egy kis olajat egy nagyobb lábasban.

    A fokhagyma illata akkor a legjobb, ha nem pirítod túl, mert megéghet.

    2

    Add hozzá a marhahúst, és süsd meg, amíg nem kezd el pirulni, majd öntsd fel vízzel.

    A hús pirítása fontos, hogy gazdag ízt adjon az ételnek.

    3

    Keverd bele a Cheonggukjang pasztát, majd adj hozzá sót, borsot, és szójaszószt.

    A Cheonggukjang nagyon erőteljes ízű, ezért kis mennyiségben is erőteljes ízt ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a tofut kis kockákra vágva, és főzd még 10-15 percig, amíg minden jól összeér.

    A tofu puha textúrája szépen beleolvad a levesbe, így az ízek jól összeérnek.

    5

    Tálald a levest friss tavaszi hagymával díszítve, és élvezd a hagyományos koreai ízeket.

    A tavaszi hagyma frissességet és színt ad az ételnek.