Chicken Gyoza tálalva csirkemellből, szójaszószos mártogatóval

Chicken Gyoza – gyengébb, diétásabb verzió

A Chicken Gyoza a japán gyoza könnyített, modern változata, amelyet a hagyományos sertéshúsos töltelék helyett sovány csirkemellel készítenek. Ez a verzió tökéletes választás azok számára, akik odafigyelnek a zsírfogyasztásra vagy diétásabb étkezést követnek. A japán gyoza eredetileg a kínai jiaozi nyomán alakult ki, de vékonyabb tésztája és pirítás-párolás kombinációja igazi japán különlegességgé teszi. A csirkemell enyhébb íze lehetővé teszi, hogy a gyömbér, fokhagyma és szójaszósz harmonikus ízkombinációja érvényesüljön, miközben a tészta enyhe ropogósságot ad minden harapásnak. Ez a gyoza nemcsak egészségesebb, de könnyebben emészthető is, így akár vacsorára is bátran fogyasztható. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnék megőrizni az autentikus ízeket, de könnyedebb formában.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap
250 g Darált csirkemell
80 g Kínai kel (finomra vágva)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
5 g Gyömbér (frissen reszelt)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
1 ek. Alacsony nátriumtartalmú szójaszósz
1 tk. Szezámolaj (enyhén)
1 ek. Olaj (sütéshez)
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a darált csirkemellet a finomra vágott kínai kellel, újhagymával, reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Ízesítsd alacsony nátriumtartalmú szójaszósszal és egy kevés szezámolajjal. Keverd alaposan össze. TIPP: Hűtőben pihentetve még jobban összeérnek az ízek.

    2

    Minden gyoza tésztalap közepére helyezz egy teáskanálnyi tölteléket. A tészta szélét nedvesítsd be vízzel, majd hajtsd félbe és csípd össze, hogy jól záródjon. Ne töltsd túl, hogy ne nyíljon szét a sütés alatt.

    3

    Hevíts kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd őket aranybarnára az aljukon (kb. 2 perc).

    4

    Önts hozzá 100 ml vizet, fedd le, és párold 5 percig közepes lángon, míg a víz elpárolog és a gyozák teljesen átfőnek. Ezután vedd le a fedőt, és hagyd, hogy ropogósra süljenek ismét az aljukon.

    5

    Tálald melegen, szójaszószos mártogatóval, megszórva aprított újhagymával. TIPP: A mártogatót kevés rizsecettel vagy citromlével is ízesítheted a frissesség érdekében.