Egy tálban keverd össze a darált csirkemellet a finomra vágott kínai kellel, újhagymával, reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Ízesítsd alacsony nátriumtartalmú szójaszósszal és egy kevés szezámolajjal. Keverd alaposan össze. TIPP: Hűtőben pihentetve még jobban összeérnek az ízek.
Minden gyoza tésztalap közepére helyezz egy teáskanálnyi tölteléket. A tészta szélét nedvesítsd be vízzel, majd hajtsd félbe és csípd össze, hogy jól záródjon. Ne töltsd túl, hogy ne nyíljon szét a sütés alatt.
Hevíts kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd őket aranybarnára az aljukon (kb. 2 perc).
Önts hozzá 100 ml vizet, fedd le, és párold 5 percig közepes lángon, míg a víz elpárolog és a gyozák teljesen átfőnek. Ezután vedd le a fedőt, és hagyd, hogy ropogósra süljenek ismét az aljukon.
Tálald melegen, szójaszószos mártogatóval, megszórva aprított újhagymával. TIPP: A mártogatót kevés rizsecettel vagy citromlével is ízesítheted a frissesség érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.