A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára. A kész darabokat papírtörlőre szedd, hogy a felesleges olajat felszívja.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tortilla darabok egyenletesen süljenek meg.
A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és hagymát hámozd meg. A chilit áztasd forró vízbe 5 percre, majd távolítsd el a szárát és a magokat.
A chili áztatása megkönnyíti a turmixolást, és selymesebb szószt eredményez.
Turmixold össze a paradicsomot, a chilit, fokhagymát és hagymát egy kevés vízzel. Egy serpenyőben hevíts olajat, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.
Főzés közben kevergesd, hogy a szósz ne égjen le, és megmaradjon az élénk színe.
Add a szószhoz a ropogós tortilla darabokat, és óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon, de ne ázzanak el teljesen.
Csak közvetlenül tálalás előtt keverd össze, hogy a tortilla ne veszítse el a roppanósságát.
Melegítsd meg a refried beans-t, majd tálaláskor kanalazz belőle minden adag chilaquiles mellé. Szórd meg reszelt sajttal és kanalazz rá tejfölt.
A babpüré melegen és lágyan a legfinomabb – ne hagyd kihűlni tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.