A tortilla lapokat vágd háromszögekre, majd forró olajban süsd aranybarnára és ropogósra. A kész darabokat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A tortilla daraboknak minden oldalát pirítsd meg, így mindegyik ropogós lesz.
A paradicsomokat negyedeld, a fokhagymát és hagymát hámozd meg. A pasilla chilit forrázd le 5 percig, majd távolítsd el a szárát és a magjait.
A pasilla chili füstös és enyhén édes ízt ad a szósznak, amit érdemes áztatni a főzés előtt.
Turmixold össze a paradicsomot, a pasilla chilit, fokhagymát és vöröshagymát egy kevés vízzel. Egy serpenyőben hevíts olajat, öntsd bele a szószt, sózd meg, és főzd 8-10 percig, amíg besűrűsödik.
A szósz főzésével a chili íze is jobban előtérbe kerül, érdemes folyamatosan kevergetni.
Add a szószhoz a ropogós tortilla darabokat, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon, de még ropogós maradjon belül.
Ne hagyd a szószban túl sokáig, hogy megőrizze a tortilla ropogósságát.
Tálald az ételt azonnal, reszelt sajttal és tejföllel a tetején. Melegen fogyaszd, amikor még a tortilla enyhén ropogós.
Tálalás előtt egy kis extra sajtot is reszelhetsz a tetejére a még gazdagabb ízélményhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.