Chilaquiles con salsa de habanero tálalva, tejföllel és korianderrel

Chilaquiles con salsa de habanero

A chilaquiles egy tradicionális mexikói étel, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak. A chilaquiles alapja a ropogósra sült tortilla, amelyet csípős szósszal és egyéb hozzávalókkal, mint a csirkehús és a zöldségek, egészítenek ki. Az étel eredetileg a mexikói utcákon született, és gyors, tápláló étkezésként vált népszerűvé. A habanero szósz különösen csípős és gazdag ízt ad az ételnek, amit a tejföl és a koriander frissessége kiegészít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Tortilla (kukoricalepény)
200 g Csirkehús (főtt, szétcincált)
2 db Habanero chili
3 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
50 ml Tejföl
1 csokor Friss koriander
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors
1 db Zöld chili
3 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillákat vágd kis darabokra, majd forró olajban süsd őket, amíg ropogósak nem lesznek. Tedd félre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A tortillák gyorsan megsülnek, így figyelj rá, hogy ne égjenek meg.

    2

    A habanero chiliket és a zöld chilit vágd apróra, a paradicsomot és a hagymát is szeleteld fel.

    A habanero chilit érdemes kesztyűben kezelni, mivel nagyon csípős, és a kezedet is megégetheti.

    3

    Egy serpenyőben, olajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a paradicsomot és a chiliket, és főzd 5-7 percig, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    Ha szeretnéd, egy kis cukrot is adhatsz a paradicsomhoz, hogy egyensúlyozd a savanykás ízt.

    4

    Miután a zöldségek megpuhultak, öntsd át a keveréket egy turmixgépbe, és pürésítsd. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a szósz simább legyen.

    A szósz hőmérsékletét érdemes hűteni egy kicsit, mielőtt a tortillákra öntöd.

    5

    A pürésített szószt öntsd vissza a serpenyőbe, add hozzá a főtt csirkehúst, és főzd össze 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A csirkehús hozzáadása előtt kóstold meg a szószt, hogy elegendő sót és borsot tartalmazzon.

    6

    Tedd a sült tortilladarabokat a szószba, és keverd jól össze, hogy minden darab bevonódjon a salsával.

    A tortillákat ne hagyd túl sokáig a szószban, hogy ne ázzanak el teljesen. Csak addig tartsd, amíg jól bevonódnak.

    7

    Tálald az elkészült chilaquiles-t tejföllel, friss korianderrel, és ha szeretnéd, egy kis reszelt sajttal is díszítheted.