Chilenai empanada de verduras tálalva, ropogós tésztával

Chilenai empanada de verduras

A Chilenai empanada de verduras a chilei konyha egyik legnépszerűbb ételének, az empanadának egy vegetáriánus változata. Az empanada hagyományosan húsos töltelékkel készül, de a zöldséges változata friss és ínycsiklandó alternatívát kínál a vegetáriánus étkezéshez. A ropogós tészta és a gazdag zöldséges töltelék kombinációja ideális étkezést biztosít minden korosztály számára. Ez az étel tökéletes választás a családi étkezésekhez vagy egy könnyű vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Hajdina liszt
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
300 g Zöldségkeverék (pl. sárgarépa, zöldbab, spenót)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 ág Friss koriander
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hajdina lisztet keverd össze a vízzel, olívaolajjal és sóval. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet.

    A hajdina liszt nem tartalmaz glutént, ezért a tészta könnyen törhet. Gyúrd alaposan, hogy rugalmasabb legyen.

    2

    A zöldségeket apróra vágd, a hagymát és fokhagymát is finomra szeleteld. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy karamellizálódjon és édesebb ízt adjon a tölteléknek.

    3

    Add hozzá a felaprított zöldségeket és köményt. Főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék frissességüket és ropogós textúrájukat.

    4

    Miután a zöldségek megpuhultak, add hozzá a friss koriandert, és keverd jól össze. Hagyj időt, hogy kihűljön, mielőtt a tésztába töltöd.

    A koriander friss íze jól kiemeli a zöldségek gazdag ízét.

    5

    A tésztát nyújtsd ki, és vágd ki a kívánt méretű körtéket. Töltsd meg őket a zöldségtöltelékkel, majd hajtsd félbe és a széleit jól nyomkodd össze, hogy a töltelék ne tudjon kijönni.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert könnyen elszakadhat a töltelék miatt.

    6

    Tedd az empanadákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg őket felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjanak.

    A tojás mosás segít abban, hogy a tészta szép fényes és ropogós legyen.

    7

    Süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 15-20 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és ropogós lesz.

    A sütési időt figyeld, hogy elkerüld a túl sütést, mert a tészta keményebbé válhat.