Chilis csokoládéital tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítve

Chilis csokoládéital

A Chilis csokoládéital az azték kultúrában gyökerezik, ahol a csokoládét és a chilit gyakran kombinálták. Ez az ital modern változata egyesíti az étcsokoládé gazdag ízét a chili pikáns erejével, amely tökéletes választás a hideg napokra. A tejszínhab és a csokoládéreszelék nemcsak látványos díszítés, hanem tovább gazdagítja az ital élményét.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
250 ml Tej
50 g Étcsokoládé (70%-os)
1 ek. Cukor
1 csipet Őrölt chili
1 csipet Fahéj (opcionális)
50 g Tejszínhab (díszítéshez)
1 ek. Csokoládéreszelék (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel.

    A tej ne forrjon, mert akkor leéghet és befolyásolja az ital ízét.

    2

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, és folyamatos keverés mellett olvaszd fel a tejben.

    Minél apróbbra töröd a csokoládét, annál gyorsabban olvad fel.

    3

    Add hozzá a cukrot, az őrölt chilit és opcionálisan a fahéjat, majd keverd össze.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.

    4

    Öntsd a forró csokoládéitalt egy nagy bögrébe.

    A bögrét előmelegítheted forró vízzel, hogy az ital tovább maradjon meleg.

    5

    Tetejére nyomj tejszínhabot, és szórd meg csokoládéreszelékkel.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi habot is.

    6

    Tálald forrón, és élvezd az ital gazdag és pikáns ízvilágát.

    Díszítsd a tetejét tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy egy csipetnyi chilivel.