Egy lábasban melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel.
A tej ne forrjon, mert akkor leéghet és befolyásolja az ital ízét.
Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, és folyamatos keverés mellett olvaszd fel a tejben.
Minél apróbbra töröd a csokoládét, annál gyorsabban olvad fel.
Add hozzá a cukrot, az őrölt chilit és opcionálisan a fahéjat, majd keverd össze.
A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Kezdd kevesebbel, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.
Öntsd a forró csokoládéitalt egy nagy bögrébe.
A bögrét előmelegítheted forró vízzel, hogy az ital tovább maradjon meleg.
Tetejére nyomj tejszínhabot, és szórd meg csokoládéreszelékkel.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi habot is.
Tálald forrón, és élvezd az ital gazdag és pikáns ízvilágát.
Díszítsd a tetejét tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy egy csipetnyi chilivel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.