Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a kakaóport és a sót. Ügyelj arra, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert az gátolhatja a kelést.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a kakaópor egyenletesen eloszoljon.
A langyos vízhez add hozzá a mézet, majd keverd el, amíg teljesen feloldódik.
A víz ne legyen túl meleg, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A langyos víz ideális hőmérséklete kb. 30-35°C.
Öntsd a mézes vizet a lisztes keverékhez, és kezdd el összedolgozni egy fakanállal vagy kézzel, amíg egy ragacsos tésztát kapsz.
Ne öntsd az összes vizet egyszerre a liszthez, hanem fokozatosan adagold, hogy elkerüld a túl híg tésztát.
Dagaszd a tésztát 10-15 percig, amíg sima és rugalmas lesz. A dagasztás közben fokozatosan add hozzá az őrölt chilit és az apróra vágott étcsokoládét.
A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a pikáns ízeket, tegyél bele többet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, vagy amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális hely a sütő, amit előmelegítettél 50°C-ra, majd kikapcsoltad.
Ha megkelt a tészta, oszd fel 8 egyenlő részre, és formázz belőlük gombócokat. Mindegyik gombócot lapítsd ki, majd az ujjaddal készíts egy lyukat a közepébe, és formázd meg a bageleket.
A gombócok egyenletes méretűek legyenek, hogy a bagelek is egyformán süljenek meg.
Hagyd pihenni a bagel formázott darabjait további 15 percig, miközben egy nagy lábosban vizet forralsz egy evőkanál mézzel.
A méz a vízben segít a bageleknek szép színt kapni sütés közben.
A bageleket egyenként főzd meg a mézes vízben 30 másodpercig mindkét oldalukon, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Ne főzd a bageleket túl sokáig, mert akkor kemények lesznek.
Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd 18-20 percig, amíg aranybarnák és enyhén ropogósak lesznek.
A sütési idő függ a sütődtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a bagelek.
Hagyd hűlni legalább 10 percig, majd tálald vajjal vagy extra csokoládéval megkenve.
A bagel íze még intenzívebb lesz, ha egy kevés tengeri sót szórsz a tetejére tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.