Frissen sült chilis-fehércsokis bagel

Chilis-fehércsokis bagel

A bagel egy világszerte kedvelt péksütemény, amely a 17. századi Lengyelországból ered. Ez a chilis-fehércsokis változat egy különleges csavar az édes és csípős ízek szerelmeseinek. A fehércsokoládé krémessége és a chili enyhe csípőssége izgalmas kombinációt alkot, amely különösen jól illik egy csésze kávé vagy kakaó mellé. Egyedi és merész választás reggelire vagy desszertnek!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
25 g Kristálycukor
5 g
280 ml Meleg víz
80 g Fehércsokoládé
3 g Chilipehely
20 g Méz
1 db Tojás
30 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Fontos, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolhatja az élesztő hatását.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, mielőtt a nedves hozzávalókat hozzáadnád.

    2

    Öntsd hozzá a meleg vizet, és keverd össze fakanállal, amíg a tészta összeáll. Ha már formázható, kezdd el kézzel dagasztani kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A keléshez ideális hely a sütő, 30-40 fokra melegítve, vagy egy meleg radiátor közelében.

    4

    Amikor a tészta megkelt, gyúrd bele az apróra tört fehércsokoládét és a chili pelyheket. Óvatosan dolgozd el, hogy egyenletesen oszoljon el.

    A fehércsokoládét és a chili pelyheket óvatosan gyúrd bele, hogy ne törjön össze a tészta.

    5

    Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, és formázz belőlük gombócokat. Az ujjaddal készíts lyukat a közepükbe, és finoman húzd szét, hogy bagel formát kapj.

    A lyukat ne csináld túl nagyra, mert sütés közben összeesik.

    6

    Egy nagy lábasban forralj vizet, majd csökkentsd a hőfokot. Egyesével főzd a bagel-eket 30 másodpercig mindkét oldalukon, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A főzés segít, hogy a bagel kívül ropogós, belül puha legyen.

    7

    A tojást keverd össze a tejjel, és kend meg a bagel-ek tetejét. Ez segít, hogy szép aranybarnára süljenek.

    A tojással való lekenés szép színt ad a bagelnek.

    8

    Előmelegített sütőben süsd 200°C-on 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak.

    Figyeld a bagel-eket sütés közben, mert könnyen megéghetnek.

    9

    Hagyd kihűlni, majd tálald frissen, egy kevés extra fehércsokoládéval és chilipehellyel megszórva.

    A fehércsokoládét olvaszd meg vízgőz felett, és csorgasd a bagelre a még látványosabb hatásért.