Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Fontos, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolhatja az élesztő hatását.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, mielőtt a nedves hozzávalókat hozzáadnád.
Öntsd hozzá a meleg vizet, és keverd össze fakanállal, amíg a tészta összeáll. Ha már formázható, kezdd el kézzel dagasztani kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A keléshez ideális hely a sütő, 30-40 fokra melegítve, vagy egy meleg radiátor közelében.
Amikor a tészta megkelt, gyúrd bele az apróra tört fehércsokoládét és a chili pelyheket. Óvatosan dolgozd el, hogy egyenletesen oszoljon el.
A fehércsokoládét és a chili pelyheket óvatosan gyúrd bele, hogy ne törjön össze a tészta.
Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, és formázz belőlük gombócokat. Az ujjaddal készíts lyukat a közepükbe, és finoman húzd szét, hogy bagel formát kapj.
A lyukat ne csináld túl nagyra, mert sütés közben összeesik.
Egy nagy lábasban forralj vizet, majd csökkentsd a hőfokot. Egyesével főzd a bagel-eket 30 másodpercig mindkét oldalukon, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A főzés segít, hogy a bagel kívül ropogós, belül puha legyen.
A tojást keverd össze a tejjel, és kend meg a bagel-ek tetejét. Ez segít, hogy szép aranybarnára süljenek.
A tojással való lekenés szép színt ad a bagelnek.
Előmelegített sütőben süsd 200°C-on 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
Figyeld a bagel-eket sütés közben, mert könnyen megéghetnek.
Hagyd kihűlni, majd tálald frissen, egy kevés extra fehércsokoládéval és chilipehellyel megszórva.
A fehércsokoládét olvaszd meg vízgőz felett, és csorgasd a bagelre a még látványosabb hatásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.