Mosd meg a paradicsomot, és forrázd le, majd húzd le a héját és aprítsd fel.
A paradicsom héját könnyebben lehúzhatod, ha a forrázás után jeges vízbe teszed.
Aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a chili paprikát.
A chili paprika mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, használj enyhébb fajtát, vagy távolítsd el a magjait.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz a mártás.
Add hozzá a chili paprikát, és pirítsd további 1-2 percig, hogy kiengedje az aromáit.
Vigyázz, hogy a chili paprika ne égjen meg, mert keserű ízt ad a mártásnak.
Tedd bele az aprított paradicsomot, a barnacukrot, a sót és a borsot, majd főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A barnacukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát. Ha nincs barnacukrod, használhatsz egy kevés fehér cukrot is.
Keverd bele a friss bazsalikomot, majd főzd további 2 percig. Ha szükséges, pürésítsd botmixerrel a sima állagért.
A bazsalikomot csak a végén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. Ha pürésíted a mártást, ne turmixold túl sokáig, mert a bazsalikom keserűvé válhat.
Tálald melegen tésztákhoz, húsokhoz vagy használhatod pizzaszószként is.
A mártás hűtőben tárolva 3-4 napig eláll. Fagyasztva hosszabb ideig is eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.