Aprítsd fel a jalapeno paprikát, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A jalapeno erőssége változó lehet. Ha érzékeny vagy a csípősre, először kóstold meg a paprikát, és ennek megfelelően adagold.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A túl forró vaj befolyásolhatja a tészta állagát és a tojások állományát, ezért fontos, hogy ne legyen forró, csak éppen olvasztott.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot, fokhagymaport és chili pelyhet, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert az megfőzheti a tojásokat.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az aprított jalapeno paprikát és a reszelt cheddar sajtot.
Ne keverd túl a tésztát, mert a túlkeverés kemény gofrikat eredményezhet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütő megfelelő előmelegítése kulcsfontosságú a tökéletes gofrihoz. Ha a sütő nem elég meleg, a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrikat, és vedd ki, amikor aranybarnák és ropogósak.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat sütőben (alacsony hőfokon) vagy rácson tarthatod melegen, amíg az összes el nem készül.
Tálaláskor szórd meg extra sajttal és chili pehellyel, és kínálhatod fűszeres tejföllel vagy egy csípős szósszal.
A gofrikat azonnal tálald, hogy a legjobban élvezhesd a ropogósságukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.