Aprítsd fel finomra a paradicsomokat és a vöröshagymát.
A hagymát érdemes először félbe vágni, majd úgy aprítani, hogy egyenletes méretűek legyenek a darabok.
Serpenyőben hevíts kevés olajat, majd pirítsd meg rajta a darált marhahúst, közben sózd, borsozd és ízesítsd taco fűszerkeverékkel, amíg a hús szépen átsül.
A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és párolódni kezd. Inkább kisebb adagokban pirítsd.
Add hozzá a főtt rizst a húsos keverékhez, keverd jól össze, és melegítsd át.
A rizst előző nap is megfőzheted, így gyorsabban elkészül az étel. Ha nem elég szaftos, egy kevés alaplével vagy vízzel lazíthatod.
A tortilla lapokat röviden melegítsd meg serpenyőben, hogy könnyebben hajtogathatók legyenek.
A tortilla lapokat nedves konyharuhába csavarva is melegítheted mikrohullámú sütőben. Vigyázz, ne melegítsd túl, mert kiszárad és törik.
Töltsd meg a tortilla lapokat a húsos-rizses töltelékkel, szórd meg reszelt sajttal, majd hajtogasd össze szorosan burrito formában.
Ne töltsd túl a tortillát, mert szét fog esni. A széleit hajtsd be, majd tekerd fel szorosan.
Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben közepes lángon. Tipp: az olaj megfelelő hőmérsékletét úgy ellenőrizheted, ha egy apró tortilla-darabot beledobsz – ha szépen pezsegve sül, megfelelő a hőmérséklet.
Használj magas falú serpenyőt vagy lábast a sütéshez, hogy az olaj ne fröcsköljön ki. Az olaj hőmérsékletét hőmérővel is ellenőrizheted (kb. 175-180°C).
A kész burritókat óvatosan helyezd bele a forró olajba, és süsd őket aranybarnára, oldalanként kb. 2-3 perc alatt.
Ne tegyél túl sok burritót egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat. Ha a burrito szétnyílik sütés közben, fogpiszkálóval rögzítheted.
Az elkészült burritókat csepegtesd le papírtörlőn. Tálald melegen, friss paradicsommal, tejföllel, vagy akár guacamoléval kísérve.
A burritót sütőben is melegen tarthatod tálalásig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.