Ropogósra sült chimichanga marhahússal, rizzsel és sajttal töltve

Chimichanga Burrito (Sült Burrito)

A chimichanga eredete Arizona és Sonora (Mexikó) határvidékére vezethető vissza, és az 1950-es években vált széles körben ismertté. A legenda szerint egy mexikói étteremben véletlenül esett a burrito forró olajba, így született meg ez a kívül ropogós, belül szaftos fogás. Képzeld el, ahogy a marhahús és a cheddar sajt mennyei illata betölti konyhádat, miközben ezt a különlegességet készíted. A chimichanga sikerének titka a tökéletesen fűszerezett töltelékben rejlik, amelyet a ropogós tortilla külső tesz még izgalmasabbá. Kiváló választás hétvégi családi ebédekhez, gyors vacsorákhoz, vagy partikra, ahol garantáltan sikert arat. Bátran kísérletezhetsz különböző mártásokkal vagy friss zöldségekkel is!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Nagy tortilla lap
400 g Darált marhahús
150 g Reszelt cheddar sajt
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
200 g Főtt rizs
500 ml Olaj
2 ek. Burrito fűszerkeverék
1 tk.
0.5 tk. Őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel finomra a paradicsomokat és a vöröshagymát.

    A hagymát érdemes először félbe vágni, majd úgy aprítani, hogy egyenletes méretűek legyenek a darabok.

    2

    Serpenyőben hevíts kevés olajat, majd pirítsd meg rajta a darált marhahúst, közben sózd, borsozd és ízesítsd taco fűszerkeverékkel, amíg a hús szépen átsül.

    A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és párolódni kezd. Inkább kisebb adagokban pirítsd.

    3

    Add hozzá a főtt rizst a húsos keverékhez, keverd jól össze, és melegítsd át.

    A rizst előző nap is megfőzheted, így gyorsabban elkészül az étel. Ha nem elég szaftos, egy kevés alaplével vagy vízzel lazíthatod.

    4

    A tortilla lapokat röviden melegítsd meg serpenyőben, hogy könnyebben hajtogathatók legyenek.

    A tortilla lapokat nedves konyharuhába csavarva is melegítheted mikrohullámú sütőben. Vigyázz, ne melegítsd túl, mert kiszárad és törik.

    5

    Töltsd meg a tortilla lapokat a húsos-rizses töltelékkel, szórd meg reszelt sajttal, majd hajtogasd össze szorosan burrito formában.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert szét fog esni. A széleit hajtsd be, majd tekerd fel szorosan.

    6

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben közepes lángon. Tipp: az olaj megfelelő hőmérsékletét úgy ellenőrizheted, ha egy apró tortilla-darabot beledobsz – ha szépen pezsegve sül, megfelelő a hőmérséklet.

    Használj magas falú serpenyőt vagy lábast a sütéshez, hogy az olaj ne fröcsköljön ki. Az olaj hőmérsékletét hőmérővel is ellenőrizheted (kb. 175-180°C).

    7

    A kész burritókat óvatosan helyezd bele a forró olajba, és süsd őket aranybarnára, oldalanként kb. 2-3 perc alatt.

    Ne tegyél túl sok burritót egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat. Ha a burrito szétnyílik sütés közben, fogpiszkálóval rögzítheted.

    8

    Az elkészült burritókat csepegtesd le papírtörlőn. Tálald melegen, friss paradicsommal, tejföllel, vagy akár guacamoléval kísérve.

    A burritót sütőben is melegen tarthatod tálalásig.