Chimichanga aranybarnĂĄra sĂŒtve, töltve fƱszeres marhahĂșssal, babpĂŒrĂ©vel, paradicsommal Ă©s sajttal

Chimichanga (RĂĄntott Burrito)

A chimichanga egy igazi tex-mex klasszikus, amely a burrito tovĂĄbbgondolt vĂĄltozata: kĂ­vĂŒl ropogĂłsra sĂŒtve, belĂŒl szaftosan gazdag. Eredete ArizonĂĄhoz kötƑdik, ahol vĂ©letlenĂŒl dobtĂĄk olajba a burritĂłt – azĂłta a vĂ©letlen egy ikonikus Ă©telt szĂŒlt. Ahogy a tortilla aranybarnĂĄra sĂŒl, a benne lĂ©vƑ töltelĂ©k melegedni kezd, Ă©s az illatok megtöltik a konyhĂĄt – egy falat ropogĂĄs, egy falat olvadĂł sajt Ă©s fƱszeres hĂșs. KivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs, ha valami kĂŒlönlegesre vĂĄgysz, ami mĂ©gis ismerƑs alapokra Ă©pĂŒl. Tipp: PrĂłbĂĄld ki csĂ­pƑsebb fƱszerekkel vagy cserĂ©ld le a hĂșst sĂŒlt zöldsĂ©gekre egy vegetĂĄriĂĄnus verziĂłhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g FƑtt, tĂ©pett marhahĂșs
⭕ 200 g Refried beans (sĂŒlt babpĂŒrĂ©)
⭕ 150 g Reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 4 db Tortilla (nagy, lisztes)
⭕ 500 ml Olaj (sĂŒtĂ©shez)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Feketebors
⭕ 1 tk. Ɛrölt kömĂ©ny
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂ©pett marhahĂșst egy tĂĄlban keverd össze sĂłval, borssal, kömĂ©nnyel Ă©s fĂŒstölt paprikĂĄval. Tipp: Ha maradĂ©k sĂŒlt hĂșst hasznĂĄlsz, gyorsabban haladsz, Ă©s extra Ă­z is jĂĄr vele.

    Ha nincs tĂ©pett marhahĂșsod, darĂĄlt marhahĂșst is hasznĂĄlhatsz, amit fƱszerezz meg hasonlĂłan.

    2

    A paradicsomot aprĂł kockĂĄkra vĂĄgd fel, a sajt reszeld le, a babpĂŒrĂ©t melegĂ­tsd ĂĄt. Tipp: A melegĂ­tett babpĂŒrĂ© jobban kenhetƑ, Ă­gy egyenletesen eloszlik a töltelĂ©kben.

    A babpĂŒrĂ©t kĂ©szĂ­theted konzerv bab felhasznĂĄlĂĄsĂĄval is. Turmixold le, majd fƱszerezd Ă­zlĂ©s szerint.

    3

    MelegĂ­tsd ĂĄt a tortillĂĄkat szĂĄraz serpenyƑben pĂĄr mĂĄsodpercig oldalankĂ©nt, hogy hajlĂ­thatĂłak legyenek. Tipp: Ne hagyd kiszĂĄradni, kĂŒlönben nehezen tekerhetƑ Ă©s hajlamos lesz a törĂ©sre.

    A tortillĂĄkat nedves konyharuhĂĄval letakarva is melegĂ­theted a mikrĂłban, hogy rugalmasak maradjanak.

    4

    Tölts meg minden tortillĂĄt babpĂŒrĂ©vel, fƱszeres hĂșssal, paradicsommal Ă©s sajttal. Hajtsd be a kĂ©t oldalĂĄt, majd szorosan tekerd fel. Tipp: A töltelĂ©k ne legyen tĂșl folyĂłs, kĂŒlönben sĂŒtĂ©snĂ©l kifolyhat.

    A feltekert burritĂłkat fogpiszkĂĄlĂłval rögzĂ­theted, hogy ne nyĂ­ljanak szĂ©t sĂŒtĂ©s közben.

    5

    Egy mĂ©ly serpenyƑben hevĂ­ts olajat kb. 170 °C-ra. Tedd bele Ăłvatosan a burritĂłkat, Ă©s sĂŒsd mindkĂ©t oldalukat aranybarnĂĄra. Tipp: A megfelelƑ olajhƑmĂ©rsĂ©kletet fakanĂĄl teszttel ellenƑrizheted – ha buborĂ©kol, jĂł.

    Az olajat elƑször magasabb hƑfokon hevĂ­tsd fel, majd vedd vissza a lĂĄngot, hogy a burritĂłk ne Ă©gjenek meg kĂ­vĂŒl, mielƑtt a belsejĂŒk ĂĄtmelegszik.

    6

    A kisĂŒlt chimichangĂĄkat szedd papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felszĂ­vja. TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd picit hƱlni. Tipp: KĂ­nĂĄlhatod friss salĂĄtĂĄval, guacamolĂ©val vagy tejföllel.

    A chimichangĂĄkat sĂŒtƑben is melegen tarthatod tĂĄlalĂĄsig.