Chirashi garnélarákkal, sushi rizs, avokádó és szezámmag tálalva

Chirashi Garnélarákkal

A Chirashi egy hagyományos japán étel, amely különböző friss alapanyagokból készült tál. Az étel alapját a sushi rizs adja, amelyet gazdagítanak friss zöldségekkel, halakkal és tenger gyümölcseivel. A garnélarákos változat a legnépszerűbb, mivel a garnélarák édes és enyhén sózott íze tökéletesen illik a rizshez. A Chirashi könnyed étkezés, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes választás bármilyen étkezéshez, legyen szó egy hétköznapi vacsoráról vagy egy ünnepi alkalomról.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Sushi rizs
200 g Garnélarák
3 ek. Sushi ecet
1 ek. Cukor
1 csipet
1 db Avokádó
1 ek. Szezámmag
2 lap Tengeri alga
1 db Uborka
1 db Lime
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan mosd meg hideg vízben, hogy a felesleges kemikáliák eltűnjenek. Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy ne legyen túl ragacsos, így könnyen formálható lesz.

    2

    Miután megfőtt a rizs, öntsd rá a sushi ecetet, cukrot és sót, majd keverd össze alaposan. Hagyjd hűlni szobahőmérsékleten.

    Ha lehet, használj rizsecetet, mivel ez az autentikus sushi rizs készítési mód.

    3

    A garnélarákot tisztítsd meg, és egy lábasban forralj vizet. A garnélarákot tedd bele a forró vízbe 2-3 percre, amíg meg nem fő.

    A garnélarákot ne főzd túl, mert akkor keménnyé válik. Elég, ha csak egy kis időt töltenek a vízben.

    4

    A garnélarákot hűtsd le hideg vízben, majd vágd fel kisebb darabokra.

    A garnélarákot könnyedén darabolhatod, miután teljesen kihűlt, hogy megőrízze finom textúráját.

    5

    A friss uborkát és avokádót vágd vékony szeletekre. A lime-ot facsard ki.

    Az avokádó legyen érett, hogy könnyen szeletelhető és krémes állagú legyen.

    6

    A rizst tálalóedénybe helyezd, majd rendezd el rajta a garnélarákot, uborkát, avokádót és a tengeri algát.

    A tálalásnál ügyelj arra, hogy az alap rizs egyenletesen legyen eloszlatva, hogy a többi hozzávaló jól érvényesüljön.

    7

    Szórd meg a szezámmaggal, majd csepegtess rá lime levet és tálald wasabival.

    A szezámmag ad egy kis ropogósságot és friss ízt, amit az lime leve frissíteni fog.