A sushi rizst alaposan mosd meg hideg vízben, hogy a felesleges kemikáliák eltűnjenek. Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.
A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy ne legyen túl ragacsos, így könnyen formálható lesz.
Miután megfőtt a rizs, öntsd rá a sushi ecetet, cukrot és sót, majd keverd össze alaposan. Hagyjd hűlni szobahőmérsékleten.
Ha lehet, használj rizsecetet, mivel ez az autentikus sushi rizs készítési mód.
A garnélarákot tisztítsd meg, és egy lábasban forralj vizet. A garnélarákot tedd bele a forró vízbe 2-3 percre, amíg meg nem fő.
A garnélarákot ne főzd túl, mert akkor keménnyé válik. Elég, ha csak egy kis időt töltenek a vízben.
A garnélarákot hűtsd le hideg vízben, majd vágd fel kisebb darabokra.
A garnélarákot könnyedén darabolhatod, miután teljesen kihűlt, hogy megőrízze finom textúráját.
A friss uborkát és avokádót vágd vékony szeletekre. A lime-ot facsard ki.
Az avokádó legyen érett, hogy könnyen szeletelhető és krémes állagú legyen.
A rizst tálalóedénybe helyezd, majd rendezd el rajta a garnélarákot, uborkát, avokádót és a tengeri algát.
A tálalásnál ügyelj arra, hogy az alap rizs egyenletesen legyen eloszlatva, hogy a többi hozzávaló jól érvényesüljön.
Szórd meg a szezámmaggal, majd csepegtess rá lime levet és tálald wasabival.
A szezámmag ad egy kis ropogósságot és friss ízt, amit az lime leve frissíteni fog.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.