A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd főzd meg sós vízben. Ha elkészült, keverd hozzá a rizsvin és egy kis soya szósz keverékét.
A sushi rizsnek enyhén ragadósnak kell lennie, hogy jól tapadjon a tálban.
A tonhalat vágd vékony szeletekre, és tedd félre egy tálban. Az avokádót vágd félbe, vedd ki a magját, majd szeleteld vékonyan. Az uborkát is szeleteld fel vékony karikákra.
A tonhal szeletek legyenek vékonyak, hogy könnyedén fel tudják venni a rizst és az egyéb hozzávalókat.
A tál aljára helyezd el a kész rizst. Rendezd el a tonhalat, avokádót, uborkát és a tengeri algát a rizs tetején.
A Chirashi ételnél a hozzávalók elrendezése fontos, hogy minden falatban megtaláljuk a különböző ízeket.
A tetejére szórj egy kevés szezámmagot, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kis wasabit és friss koriandert díszítésként.
A wasabi erőssége változó, így ha nem szereted túl csípősre, inkább csak egy pici mennyiséget használj.
A Chirashit egy tálban kínáljuk, és soya szósszal ízesíthetjük.
A friss koriander különleges, friss ízt ad az ételnek, amitől még ínycsiklandóbbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.