Chirashi tonhallal, friss zöldségekkel és szezámmaggal tálalva

Chirashi tonhallal

A Chirashi egy klasszikus japán étel, amely a sushi alternatívája, de anélkül, hogy tekercselt lenne. A tonhalat és más friss zöldségeket egy tál rizs tetején rendezzük el, hogy az ízek egyensúlyban maradjanak. A Chirashi sokféleképpen variálható, de a tonhal és a friss zöldségek alapvetőek ahhoz, hogy megtartsuk a tradicionális japán ízvilágot. Kiváló választás mindenki számára, aki egy könnyed és ínycsiklandó ételt szeretne készíteni otthon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss tonhal
150 g Sushi rizs
2 ek. Rizsvin
1 ek. Soya szósz
1 tk. Tengeri alga
1 db Avokádó
1 db Uborka
1 tk. Wasabi
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd főzd meg sós vízben. Ha elkészült, keverd hozzá a rizsvin és egy kis soya szósz keverékét.

    A sushi rizsnek enyhén ragadósnak kell lennie, hogy jól tapadjon a tálban.

    2

    A tonhalat vágd vékony szeletekre, és tedd félre egy tálban. Az avokádót vágd félbe, vedd ki a magját, majd szeleteld vékonyan. Az uborkát is szeleteld fel vékony karikákra.

    A tonhal szeletek legyenek vékonyak, hogy könnyedén fel tudják venni a rizst és az egyéb hozzávalókat.

    3

    A tál aljára helyezd el a kész rizst. Rendezd el a tonhalat, avokádót, uborkát és a tengeri algát a rizs tetején.

    A Chirashi ételnél a hozzávalók elrendezése fontos, hogy minden falatban megtaláljuk a különböző ízeket.

    4

    A tetejére szórj egy kevés szezámmagot, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kis wasabit és friss koriandert díszítésként.

    A wasabi erőssége változó, így ha nem szereted túl csípősre, inkább csak egy pici mennyiséget használj.

    5

    A Chirashit egy tálban kínáljuk, és soya szósszal ízesíthetjük.

    A friss koriander különleges, friss ízt ad az ételnek, amitől még ínycsiklandóbbá válik.