A chistorra kolbászt vágd kisebb darabokra, ha még nem van előre szeletelve. Érdemes 3-4 cm-es darabokra vágni.
A kolbász méretének beállítása segíthet egyenletesebben sülni. Ha az egész kolbászt sütöd, az is finom, csak több idő kell a sütéshez.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj felmelegedett, tedd bele a kolbászdarabokat.
A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a kolbász kívül ropogós legyen, belül pedig szaftos maradjon.
Süsd a kolbászt minden oldalról aranybarnára, körülbelül 10-12 percig, amíg szépen megpirul.
Ne mozgathasd túl gyakran a kolbászt, mert szeretnéd, hogy egyenletesen piruljon minden oldalon.
Amikor a kolbász kész, vedd le a tűzről, és szórd meg friss petrezselyemmel, majd locsold meg citromlével.
A citromlé frissítő ízt ad, és remekül kiegészíti a kolbász fűszeres ízét.
Tálald az elkészült chistorra fritát melegen, és szórj rá egy kis sót és fekete borsot ízlés szerint.
A chistorra frita tökéletes étel tapas vagy előétel formájában, de akár egy főétel részeként is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.