Chistorra frita, spanyol kolbász petrezselyemmel és citromlével

Chistorra frita

A chistorra frita egy tradicionális spanyol étel, amelyet gyakran tapas formájában szolgálnak fel. A spanyol kolbászok, mint a chistorra, fűszeresek és gazdag ízvilágúak, tökéletesen illenek egy jó pohár borhoz vagy friss salátához. A chistorra frita egyszerűen elkészíthető és ízletes étkezést biztosít, amely ideális választás bármilyen alkalomra.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Chistorra kolbász
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chistorra kolbászt vágd kisebb darabokra, ha még nem van előre szeletelve. Érdemes 3-4 cm-es darabokra vágni.

    A kolbász méretének beállítása segíthet egyenletesebben sülni. Ha az egész kolbászt sütöd, az is finom, csak több idő kell a sütéshez.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj felmelegedett, tedd bele a kolbászdarabokat.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítja, hogy a kolbász kívül ropogós legyen, belül pedig szaftos maradjon.

    3

    Süsd a kolbászt minden oldalról aranybarnára, körülbelül 10-12 percig, amíg szépen megpirul.

    Ne mozgathasd túl gyakran a kolbászt, mert szeretnéd, hogy egyenletesen piruljon minden oldalon.

    4

    Amikor a kolbász kész, vedd le a tűzről, és szórd meg friss petrezselyemmel, majd locsold meg citromlével.

    A citromlé frissítő ízt ad, és remekül kiegészíti a kolbász fűszeres ízét.

    5

    Tálald az elkészült chistorra fritát melegen, és szórj rá egy kis sót és fekete borsot ízlés szerint.

    A chistorra frita tökéletes étel tapas vagy előétel formájában, de akár egy főétel részeként is fogyasztható.