Choripán morcillával tálalva

Choripán morcillával

A choripán egy híres dél-amerikai étel, különösen Argentínában, ahol az emberek kedvenc gyorsételének számít. A morcilla (vérkolbász) hozzáadása egy új szintre emeli a hagyományos choripánt, így gazdag, szaftos és ínycsiklandó ételt kapunk. Az ételt gyakran grillen készítik, de otthon is könnyen elkészíthető serpenyőben. A friss petrezselyem és citromlé kiegészíti az ételt, hogy felfrissítse a gazdag kolbász ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Chorizo kolbász
2 db Morcilla (vérkolbász)
4 db Ciabatta kenyér
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Pirospaprika
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 db Lilahagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizo kolbászt és a morcillát vágd fel kisebb darabokra.

    A chorizo-t és a morcillát nem szükséges túl apróra vágni, így könnyebben kezelhetők a sütés során.

    2

    A ciabatta kenyeret szeleteld fel, és egy serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát egy kevés olívaolajon.

    A kenyér pirításához közepes lángot használj, hogy szép egyenletesen piruljon.

    3

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felvágott chorizo-t és morcillát. Pirítsd 5-7 percig, amíg a kolbászok és a vérkolbász szép barna színt kapnak.

    A kolbásznak és a morcillának ki kell engednie a saját zsiradékát, ami segíti a tökéletes sütést.

    4

    A lilahagymát vágd vékony szeletekre, majd tálald a morcillával és chorizóval együtt a pirított kenyérre.

    A hagyma íze felfrissíti az ételt, és jól kiegészíti a kolbászok zsíros ízét.

    5

    Szórd meg a petrezselyemmel, és locsold meg friss citromlével.

    A petrezselyem frissessége és a citromlé savanykás íze segít egyensúlyba hozni az ételt.

    6

    Tálald az elkészült choripánt melegen, és élvezd a gazdag ízeket.

    A friss citromlé és a petrezselyem a tökéletes frissítő kiegészítők.