Choripán paradicsomos szósszal, gazdag kolbászos és fűszeres étel, friss bazsalikommal tálalva

Choripán paradicsomos szósszal

A choripán egy klasszikus spanyol étel, amelyet friss chorizo kolbászból készítenek, és gyakran fogyasztanak szendvicsként. Eredetileg az argentínai és uruguyai étkezési kultúrából származik, de az étel világszerte népszerűvé vált. A paradicsomos szósz hozzáadása új ízrétegeket ad a fűszeres kolbásznak, így egy igazán ínycsiklandó ételt alkot. A bazsalikom friss aromájával tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Chorizo kolbász
4 db Pita vagy bagett
400 g Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 tk. Olasz fűszerkeverék
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizo kolbászt szeleteld fel, és egy serpenyőben süsd meg közepes lángon, amíg ropogós nem lesz.

    A chorizo kolbászt ne süsd túl, hogy ne veszítse el a szaftosságát, de ropogós legyen kívülről.

    2

    A paradicsomot hámozd meg, vágd apróra, és tedd félre. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd.

    A paradicsomot először forró vízbe mártva könnyen megpucolhatod, majd apróra vágva gyorsan főzhető.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, pirítsd alacsony lángon.

    4

    Add hozzá a felaprított paradicsomot, az olasz fűszerkeveréket, sót és borsot, majd főzd 10-12 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A paradicsomot néha keverd meg, hogy ne égjen le, és a szósz egyenletesen besűrűsödjön.

    5

    A pita vagy bagett zsemlét vágd félbe, és tedd bele a megsült chorizo kolbászt és a paradicsomos szószt.

    A bagett helyett bármilyen puha zsemlét használhatsz, de figyelj, hogy friss legyen a kenyér.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal, hogy friss, aromás ízt adjon a choripánnak.

    A bazsalikom frissessége igazán kiemeli a paradicsomos szósz és a chorizo fűszeres ízét.