A chorizo kolbászt szeleteld fel, és egy serpenyőben süsd meg közepes lángon, amíg ropogós nem lesz.
A chorizo kolbászt ne süsd túl, hogy ne veszítse el a szaftosságát, de ropogós legyen kívülről.
A paradicsomot hámozd meg, vágd apróra, és tedd félre. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd.
A paradicsomot először forró vízbe mártva könnyen megpucolhatod, majd apróra vágva gyorsan főzhető.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesednek.
Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, pirítsd alacsony lángon.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, az olasz fűszerkeveréket, sót és borsot, majd főzd 10-12 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A paradicsomot néha keverd meg, hogy ne égjen le, és a szósz egyenletesen besűrűsödjön.
A pita vagy bagett zsemlét vágd félbe, és tedd bele a megsült chorizo kolbászt és a paradicsomos szószt.
A bagett helyett bármilyen puha zsemlét használhatsz, de figyelj, hogy friss legyen a kenyér.
Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal, hogy friss, aromás ízt adjon a choripánnak.
A bazsalikom frissessége igazán kiemeli a paradicsomos szósz és a chorizo fűszeres ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.