Chupe Vegano, gazdag kókusztejes zöldségleves édesburgonyával és korianderrel díszítve

Chupe Vegano

A Chupe Vegano egy tradicionális dél-amerikai leves, amelyet a vegán konyha is könnyedén elkészíthet. Az étel alapja a krémes kókusztej, amely gazdagítja a leves ízét, és tökéletesen illik az édesburgonyához és a zöldségekhez. Az étel a természetes alapanyagok erejét használja ki, hogy egy könnyed, mégis tápláló ételt hozzon létre. A lime frissítő íze és a koriander aromája pedig felejthetetlenné teszi ezt a leveset. A Chupe Vegano kiváló választás egy vegán ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kukorica
400 ml Krémes kókusztej
2 db Édesburgonya
150 g Zöldbab
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld kaliforniai paprika
2 evőkanál Koriander
1 db Lime
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd fel kisebb kockákra. A zöldbabokat darabold fel apróbb szeletekre, a paprikát és a paradicsomot is vágd fel kockákra.

    Az édesburgonya gyorsabban puhul, ha kisebb darabokra vágod. Ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek, így minden darab egyszerre puhul meg.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítva tedd egy nagy lábasba a kókuszolajjal. Párold őket közepes lángon, amíg üvegesek nem lesznek.

    A kókuszolaj segít egy kellemes ízt adni a levesnek. Ha azt szeretnéd, hogy még gazdagabb legyen az ízvilága, egy kis friss gyömbért is hozzáadhatsz.

    3

    Add hozzá a felvágott paprikát, paradicsomot, zöldbabot és édesburgonyát. Keverd jól össze, majd öntsd fel a kókusztejjel.

    A kókusztej nemcsak krémessé teszi a levest, hanem egy gazdag, enyhén édes ízt ad neki. Ha szereted a pikánsabb ételeket, egy kis csili is jól passzol hozzá.

    4

    Adj hozzá sót, borsot, majd főzd a levest alacsony lángon körülbelül 25-30 percig, amíg az édesburgonya megpuhul.

    A főzés végén ne hagyd túl sokáig a levest a tűzön, mert az édesburgonya könnyen szétfőhet. Ha szükséges, pótolj egy kis vizet, hogy a leves ne legyen túl sűrű.

    5

    A főzés végén facsard bele a lime levét és szórd meg friss korianderrel. Alaposan keverd össze.

    A lime frissítő íze kiemeli a leves ízeit. A koriander friss zöldségei pedig egyensúlyba hozzák a gazdag leves textúráját.

    6

    Tálald a levest melegen, friss korianderrel díszítve. Ha szeretnéd, adhatod hozzá egy kis extra lime levet a tálaláskor.

    A lime hozzáadásával frissességet adsz a levesnek, és a koriander íze még intenzívebben érződik majd.