Churro jégkrém fahéjjal és cukorral tálalva

Churro jégkrém

A churro jégkrém az egyik legkedveltebb desszert nyáron, amely a klasszikus churro, a mexikói fánk ihlette. A churro sütik eredetileg forró olajban sülnek, de ebben a változatban az édes fahéjas ízek jégkrém formájában érvényesülnek. Az édes és enyhén fűszeres ízek a fahéj és a cukor keverékének köszönhetően igazi élvezetet nyújtanak. Képzeld el, hogy a hűsítő churro jégkrém elkezd olvadni a szádban, miközben a fahéjas-cukros réteg roppanós textúrája fokozza az élményt. Ez a recept tökéletes választás bármilyen nyári összejövetelhez vagy családi összejövetelhez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 tk. Citromlé
3 db Tojássárgája

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojássárgáját egy tálban verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapunk.

    Figyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, így sima, krémes állagot kapsz.

    2

    Egy edényben a tejszínt és a tejet melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Amikor már jó meleg, öntsük hozzá a tojásos keveréket.

    Ha túl gyorsan öntöd hozzá a tojássárgáját, könnyen kicsapódhat. Érdemes a tejet és a tejszínt lassan hozzáadni, hogy ne legyen szemcsés.

    3

    A keveréket folyamatosan kevergetve, alacsony lángon melegítsük, amíg kissé sűrűsödni kezd. Ne hagyjuk felforrni.

    Használj fa spatulát, hogy folyamatosan keverve a krémet ne ragadjon le az edény aljára.

    4

    Miután a keverék sűrűsödött, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ezután adj hozzá citromlevet, fahéjat és egy csipet sót.

    A fahéj és a citromlé tökéletesen kiemeli a churro ízeket, így ne hagyd ki őket!

    5

    A lehűlt keveréket öntsd jégkrém formákba, és tedd a fagyasztóba legalább 6 órára, de inkább egy egész éjszakára, hogy teljesen megfagyjon.

    Ha nincs jégkrémformád, használhatsz egyszerű műanyag poharat is, és pálcikákat dughatsz bele.

    6

    Miután a jégkrémek megfagytak, készíts egy fahéjas-cukros keveréket, amit szórj a jégkrémekre tálalás előtt.

    A fahéj-cukor keverék a jégkrémre kerülve extra ízt és roppanós textúrát ad neki.