A tojássárgáját egy tálban verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapunk.
Figyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, így sima, krémes állagot kapsz.
Egy edényben a tejszínt és a tejet melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Amikor már jó meleg, öntsük hozzá a tojásos keveréket.
Ha túl gyorsan öntöd hozzá a tojássárgáját, könnyen kicsapódhat. Érdemes a tejet és a tejszínt lassan hozzáadni, hogy ne legyen szemcsés.
A keveréket folyamatosan kevergetve, alacsony lángon melegítsük, amíg kissé sűrűsödni kezd. Ne hagyjuk felforrni.
Használj fa spatulát, hogy folyamatosan keverve a krémet ne ragadjon le az edény aljára.
Miután a keverék sűrűsödött, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Ezután adj hozzá citromlevet, fahéjat és egy csipet sót.
A fahéj és a citromlé tökéletesen kiemeli a churro ízeket, így ne hagyd ki őket!
A lehűlt keveréket öntsd jégkrém formákba, és tedd a fagyasztóba legalább 6 órára, de inkább egy egész éjszakára, hogy teljesen megfagyjon.
Ha nincs jégkrémformád, használhatsz egyszerű műanyag poharat is, és pálcikákat dughatsz bele.
Miután a jégkrémek megfagytak, készíts egy fahéjas-cukros keveréket, amit szórj a jégkrémekre tálalás előtt.
A fahéj-cukor keverék a jégkrémre kerülve extra ízt és roppanós textúrát ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.