A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit hűlni. Közben a tojást verd fel a vaníliás cukorral és a sima cukorral.
Ha szeretnéd, a vajat mikróban is felolvaszthatod, de ügyelj, hogy ne legyen túl forró.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és sót.
Szitálhatod is a száraz hozzávalókat, hogy a tészta könnyedebb legyen.
Az összes száraz hozzávalót keverd össze a tojásos keverékkel, majd öntsd hozzá az olvasztott vajat és a tejet.
A tészta ne legyen túl lágy, de ne is túl kemény, így könnyen formázható lesz.
Gyúrd össze a tésztát, és formázz belőle kis golyókat vagy rudakat, a hagyományos churro forma szerint.
Ha nehezen formázod, a kezedet enyhén lisztezd be.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezd a tésztagolyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha szeretnéd, a tésztát kinyújtva is formázhatod, hogy egyenletesebb rudacskákat kapj.
Süsd 10-12 percig, amíg a kekszek aranybarnára sülnek.
Figyelj oda, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert akkor megszáradhatnak.
Miután a kekszek megsültek, hempergesd meg őket a cukor és fahéj keverékében, hogy megkapják a klasszikus churro ízt.
Még melegen tálald a kekszeket, hogy a fahéj-cukor keverék jobban rátapadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.