Frissen sült churro keksz, fahéjjal és cukorral díszítve

Churro keksz

A churro egy tradicionális mexikói édesség, amelyet az utcai árusok kínálnak, és amely a tésztából készült, édes, ropogós falatkákkal vonzza a vásárlókat. Eredetileg a churrot olajban sütötték, de a kekszes változata, mint ez a recept is, egy gyorsabb és könnyebb alternatíva. A fahéj és cukor kombinációja igazán különlegessé teszi ezt az édességet, és minden falatja az ínycsiklandó textúrával kényezteti az ízlelőbimbókat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
100 g Vaj
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
50 ml Tej
2 ek. Cukor és fahéj keveréke (a hempergetéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit hűlni. Közben a tojást verd fel a vaníliás cukorral és a sima cukorral.

    Ha szeretnéd, a vajat mikróban is felolvaszthatod, de ügyelj, hogy ne legyen túl forró.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és sót.

    Szitálhatod is a száraz hozzávalókat, hogy a tészta könnyedebb legyen.

    3

    Az összes száraz hozzávalót keverd össze a tojásos keverékkel, majd öntsd hozzá az olvasztott vajat és a tejet.

    A tészta ne legyen túl lágy, de ne is túl kemény, így könnyen formázható lesz.

    4

    Gyúrd össze a tésztát, és formázz belőle kis golyókat vagy rudakat, a hagyományos churro forma szerint.

    Ha nehezen formázod, a kezedet enyhén lisztezd be.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és helyezd a tésztagolyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha szeretnéd, a tésztát kinyújtva is formázhatod, hogy egyenletesebb rudacskákat kapj.

    6

    Süsd 10-12 percig, amíg a kekszek aranybarnára sülnek.

    Figyelj oda, hogy ne süsd túl a kekszeket, mert akkor megszáradhatnak.

    7

    Miután a kekszek megsültek, hempergesd meg őket a cukor és fahéj keverékében, hogy megkapják a klasszikus churro ízt.

    Még melegen tálald a kekszeket, hogy a fahéj-cukor keverék jobban rátapadjon.