A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz.
Fontos, hogy a tojások jól fel legyenek verve, így a piskóta könnyed és szivacsos lesz.
A lisztet keverd össze a kakaóporral, sütőporral és fahéjjal, majd add a tojásos keverékhez.
Szitálás nélkül ne add hozzá a lisztet, hogy ne legyen csomós a tészta.
A tejhez add hozzá az olajat, és keverd össze, majd a lisztes keveréket és a tejes keveréket szépen lassan adagold a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett.
A tejet ne öntsd túl gyorsan, mert könnyen összetörheted a habot.
A kész tésztát öntsd egy sütőformába, és előmelegített 180 fokos sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő változhat a sütő típusától függően, ezért 20 perc után érdemes tűpróbát végezni.
A piskóta kihűlése után szórd meg porcukorral és egy kis friss citromlével.
A friss citromlé és a porcukor keveréke remekül kiemeli a churro piskóta édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.