Churro piskóta, tálalva fahéjjal és porcukorral

Churro piskóta

A churro piskóta egy klasszikus spanyol édesség, amely a hagyományos churro változatokat ötvözi egy puha és könnyed piskóta formájában. A churro, amelyet eredetileg az utcai árusok kínálnak, egy édes, fahéjas tésztából készült finomság. Ezt a receptet úgy alakították át, hogy még könnyebb legyen elkészíteni, miközben megőrzi a churro ízét és varázsát. A piskótát friss citromlével és porcukorral tálalva a legfinomabb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Tojás
100 g Cukor
150 g Liszt
30 g Kakaópor
1 tk. Sütőpor
1 tk. Fahéj
100 ml Olaj
1 tk. Vaníliás cukor
100 ml Tej
50 g Porcukor
1 db Friss citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg habos nem lesz.

    Fontos, hogy a tojások jól fel legyenek verve, így a piskóta könnyed és szivacsos lesz.

    2

    A lisztet keverd össze a kakaóporral, sütőporral és fahéjjal, majd add a tojásos keverékhez.

    Szitálás nélkül ne add hozzá a lisztet, hogy ne legyen csomós a tészta.

    3

    A tejhez add hozzá az olajat, és keverd össze, majd a lisztes keveréket és a tejes keveréket szépen lassan adagold a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett.

    A tejet ne öntsd túl gyorsan, mert könnyen összetörheted a habot.

    4

    A kész tésztát öntsd egy sütőformába, és előmelegített 180 fokos sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő változhat a sütő típusától függően, ezért 20 perc után érdemes tűpróbát végezni.

    5

    A piskóta kihűlése után szórd meg porcukorral és egy kis friss citromlével.

    A friss citromlé és a porcukor keveréke remekül kiemeli a churro piskóta édességét.