Churros p枚rk枚lt mogyor贸val, ropog贸s churros mogyor贸val megsz贸rva

Churros p枚rk枚lt mogyor贸val

A churros eredetileg Spanyolorsz谩gb贸l sz谩rmazik, 茅s az egyik legismertebb desszert a vil谩gon. A churrosokat hagyom谩nyosan reggelire vagy uzsonn谩ra fogyasztj谩k, gyakran csokol谩d茅 m谩rt谩ssal. A p枚rk枚lt mogyor贸val t谩lalt churros 煤jabb 铆nycsikland贸 v谩ltozata, amely gazdag, di贸s 铆zt ad. Az 茅tel t枚rt茅nete 茅vsz谩zadokra ny煤lik vissza, 茅s az eg茅sz vil谩gon n茅pszer疟 desszertt茅 v谩lt.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 10 perc
Teljes 25 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml V铆z
2 ek. Cukor
1 csipet S贸
50 ml Olaj
1 db Toj谩s
100 g Cukor
1 tk. Fah茅j
100 g P枚rk枚lt mogyor贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A vizet, a cukrot 茅s a s贸t tedd egy l谩basba, majd forrald fel. Add hozz谩 az olajat, 茅s keverd 枚ssze.

    Ne hagyd, hogy a cukor felold贸d谩sa el艖tt felforrjon, mert le茅ghet.

    2

    Amikor felforrt, add hozz谩 a lisztet, 茅s folyamatosan keverd, am铆g a t茅szta 枚ssze nem 谩ll 茅s el nem kezd lev谩lni az ed茅ny fal谩r贸l.

    Ne agg贸dj, ha a t茅szta ragad贸snak t疟nik, ezt a k枚vetkez艖 l茅p茅sekben rendbe hozzuk.

    3

    H煤zd le a t茅szt谩t a t疟zr艖l, 茅s hagyd egy kicsit h疟lni. Ezut谩n egyenk茅nt add hozz谩 a toj谩st, alaposan elkeverve minden hozz谩adott toj谩s ut谩n.

    A t茅szt谩nak sim谩nak 茅s ragacsosnak kell lennie, de nem foly贸snak. Ha t煤l kem茅ny, adj hozz谩 egy kis vizet.

    4

    Tedd a t茅szt谩t egy nyom贸zs谩kba (vagy m疟anyag zacsk贸ba, aminek lev谩god a sark谩t), 茅s form谩zz bel艖le kb. 10 cm hossz煤 cs铆kokat.

    A nyom贸zs谩kban a t茅szt谩t ne hagyd t煤l sok谩ig, hogy a benne l茅v艖 leveg艖 ne okozzon hib谩kat a churros szerkezet茅ben.

    5

    F疟ts fel olajat egy m茅ly serpeny艖ben vagy frit艖zben. Amikor az olaj el茅ri a megfelel艖 h艖m茅rs茅kletet (kb. 180掳C), kezd el s眉tni a churrosokat.

    A megfelel艖 olajh艖m茅rs茅klet elengedhetetlen, hogy a churros k铆v眉l ropog贸s, bel眉l pedig puha legyen.

    6

    S眉sd a churrosokat aranybarn谩ra, majd tedd 艖ket pap铆rt枚rl艖re, hogy felitass谩k a felesleges olajat.

    S眉sd 艖ket egyszerre 4-5 darabot, hogy elker眉ld a t煤lzs煤folts谩got, 茅s egyenletesen s眉ljenek.

    7

    Miut谩n kis眉lt az 枚sszes churros, keverd 枚ssze a fah茅jat 茅s a cukrot egy t谩ny茅rban, majd forgasd bele a m茅g meleg churrosokat.

    Ha igaz谩n 茅des churrosra v谩gysz, sz贸rd meg extra cukorral a tetej茅t.

    8

    P枚rk枚ld meg a mogyor贸t, majd t枚rd apr贸ra, 茅s sz贸rd a churrosra.

    A p枚rk枚lt mogyor贸 k眉l枚nleges 铆zt ad, 茅s m茅g ropog贸sabb谩 teszi a churrost.