Churros vaníliás krémmel, csokoládémártással tálalva

Churros vaníliás krémmel

A churros eredetileg Spanyolországból származik, és az egyik legismertebb desszert a világon. A churrosokat hagyományosan reggelire vagy uzsonnára fogyasztják, gyakran csokoládé mártással. A vaníliás krémmel tálalt churros egy újabb, gazdag ízélményt kínál. Az étel története évszázadokra nyúlik vissza, és az egész világon népszerű desszertté vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Víz
2 ek. Cukor
1 csipet
50 ml Olaj
1 db Tojás
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
50 g Vaníliás pudingpor
250 ml Tej
50 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet, a cukrot és a sót tedd egy lábasba, majd forrald fel. Add hozzá az olajat, és keverd össze.

    Ne hagyd, hogy a cukor feloldódása előtt felforrjon, mert leéghet.

    2

    Amikor felforrt, add hozzá a lisztet, és folyamatosan keverd, amíg a tészta össze nem áll és el nem kezd leválni az edény faláról.

    Ne aggódj, ha a tészta ragadósnak tűnik, ezt a következő lépésekben rendbe hozzuk.

    3

    Húzd le a tésztát a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután egyenként add hozzá a tojást, alaposan elkeverve minden hozzáadott tojás után.

    A tésztának simának és ragacsosnak kell lennie, de nem folyósnak. Ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    Tedd a tésztát egy nyomózsákba (vagy műanyag zacskóba, aminek levágod a sarkát), és formázz belőle kb. 10 cm hosszú csíkokat.

    A nyomózsákban a tésztát ne hagyd túl sokáig, hogy a benne lévő levegő ne okozzon hibákat a churros szerkezetében.

    5

    Fűts fel olajat egy mély serpenyőben vagy fritőzben. Amikor az olaj eléri a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), kezd el sütni a churrosokat.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen, hogy a churros kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    6

    Süsd a churrosokat aranybarnára, majd tedd őket papírtörlőre, hogy felitassák a felesleges olajat.

    Süsd őket egyszerre 4-5 darabot, hogy elkerüld a túlzsúfoltságot, és egyenletesen süljenek.

    7

    Miután kisült az összes churros, keverd össze a fahéjat és a cukrot egy tányérban, majd forgasd bele a még meleg churrosokat.

    Ha igazán édes churrosra vágysz, szórd meg extra cukorral a tetejét.

    8

    Közben készítsd el a vaníliás krémet: a tejet forrald fel, majd add hozzá a pudingport és a cukrot. Keverd addig, amíg sűrűsödni nem kezd.

    A krém ne legyen túl sűrű, hogy könnyen lehessen mártogatni.

    9

    Tálald a churrosokat melegen, a vaníliás krémmel tálalva.

    A vaníliás krém a churrosok mellett nagyon finom, és még gazdagabbá teszi az ízélményt.