Citromlikőr üvegben tálalva

Citromlikőr

A citromlikőr, vagy ahogy sokan ismerik, a limoncello, az egyik legismertebb olasz házi likőr. A citrom héjának intenzív aromája és a cukor édessége tökéletes harmóniában van, így egy frissítő, mégis gazdag ízű italt kapunk. Ez a likőr ideális választás desszertek mellé vagy ajándékként. Tipp: Ha még intenzívebb ízt szeretnél, használj bio citromot, és hagyd a likőrt hosszabb ideig érni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
5 db Citrom héja
500 ml Vodka
300 g Cukor
300 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossuk meg alaposan a citromokat, és vékonyan hámozzuk meg őket, ügyelve arra, hogy a fehér részt ne használjuk fel, mert keserű lehet.

    A legjobb eredmény elérése érdekében használj kezeletlen, bio citromokat. A citromhéjat zöldséghámozóval vagy éles késsel vékonyan szeld le.

    2

    Tegyük a citromhéjakat egy nagy üvegbe, és öntsük rá a vodkát. Fedjük le az üveget, és hagyjuk állni 7-10 napig sötét, hűvös helyen. Naponta rázzuk fel az üveget, hogy a héjak aromája jobban kioldódjon.

    Minél jobb minőségű vodkát használsz, annál finomabb lesz a likőröd. Ne spórolj ezen a lépésen! Az üveget tartsd sötét helyen, hogy a fény ne befolyásolja a citromhéj színét és ízét.

    3

    Egy lábosban melegítsük fel a vizet, és keverjük hozzá a cukrot, amíg teljesen feloldódik. Hagyjuk kihűlni a cukorszirupot.

    A cukorszirupot forralás helyett csak melegítsd, hogy a cukor könnyebben feloldódjon. Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt a vodkához kevered.

    4

    Szűrjük le a citromhéjas vodkát egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsuk a héjakat.

    Használj gézlapot a szűrőn, hogy a legkisebb citromhéj darabok is kiszűrésre kerüljenek. Ezáltal tisztább és simább likőrt kapsz.

    5

    Keverjük össze a leszűrt vodkát és a kihűlt cukorszirupot. Alaposan keverjük össze, majd öntsük sterilizált üvegekbe.

    A likőr erősségét a cukorszirup mennyiségével szabályozhatod. Ha erősebb likőrt szeretnél, használj kevesebb szirupot. A sterilizált üvegek biztosítják a likőr hosszabb eltarthatóságát.

    6

    Hagyjuk pihenni a citromlikőrt legalább 2 hétig, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasszuk ízlés szerint.

    Minél tovább pihenteted a likőrt, annál finomabb lesz. Ideális esetben 1-2 hónapig is állhat a hűtőszekrényben, mielőtt fogyasztanád.