A mascarponét keverd össze a cukorral és a citromlével, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen keverni. A tejszínt kemény habbá verd, hogy a krém könnyű és levegős legyen.
Reszeld bele a citrom héját, és keverd a krémhez.
Ügyelj, hogy csak a citrom sárga héját reszeld bele, a fehér része keserű.
Mártogasd meg a piskótatallérokat a narancslében, és egy rétegben helyezd el őket egy tál vagy poharak aljára.
Ne áztasd túl a piskótát, mert elázhat és széteshet.
Kend meg a piskótát a citromos krém felével, majd ismételj meg egy újabb réteget.
A rétegezésnél ügyelj, hogy a legfelső réteg krém legyen.
Helyezd a desszertet hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Hosszabb hűtési idő még finomabbá teszi a desszertet.
Tálalás előtt díszítsd citromkarikákkal és egy kevés reszelt citromhéjjal.
A díszítéshez használhatsz friss mentát vagy más gyümölcsöket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.