Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a kuglófformát.
A formát alaposan vajazd ki, hogy a kuglóf ne ragadjon bele. Használhatsz olvasztott vajat, vagy vajdarabot is.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a fahéjat.
A száraz hozzávalókat keverd össze alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
A vajat ne forrósítsd fel teljesen, csak olvaszd meg. A tojásokat egyenként add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el, hogy a tészta sima legyen.
Reszeld bele a citromhéjat, add hozzá a citromlevet, majd fokozatosan keverd bele a tejjel együtt a száraz hozzávalókat.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet. A száraz hozzávalókat felváltva add hozzá a tejjel, hogy a tészta ne csomósodjon.
Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.
A tésztát egyenletesen oszlasd el a formában, hogy a kuglóf egyenletesen süljön meg.
Süsd a kuglófot 40-45 percig, amíg aranybarnára sül, és a beleszúrt tű tisztán kihúzható.
A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért ellenőrizd a kuglófot tűpróbával. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább.
Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A hűtés segít a kuglófnak megszilárdulni, így könnyebben kifordítható a formából. Ha a kuglóf nehezen jön ki, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd citromszeletekkel és egy kevés fahéjjal.
A porcukrot szitálva szórd a kuglófra, hogy egyenletesebb legyen a bevonat. A citromszeleteket vékonyra vágd, hogy könnyen díszíthesd vele a kuglófot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.