Citromos-fahéjas kuglóf tálalva

Citromos-fahéjas kuglóf

A citromos-fahéjas kuglóf egy különleges desszert, amely a citrom frissességét és a fahéj meleg aromáját ötvözi. Ez a sütemény kiváló választás lehet ünnepi alkalmakra vagy egy baráti összejövetelre. Az omlós tészta és az illatos, fűszeres aroma mindenkit lenyűgöz, aki megkóstolja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
120 g Vaj
3 db Tojás
1 db Citromhéj
2 ek. Citromlé
2 tk. Fahéj
1 cs. Sütőpor
150 ml Tej
30 g Porcukor a szóráshoz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a kuglófformát.

    A formát alaposan vajazd ki, hogy a kuglóf ne ragadjon bele. Használhatsz olvasztott vajat, vagy vajdarabot is.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a fahéjat.

    A száraz hozzávalókat keverd össze alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.

    A vajat ne forrósítsd fel teljesen, csak olvaszd meg. A tojásokat egyenként add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el, hogy a tészta sima legyen.

    4

    Reszeld bele a citromhéjat, add hozzá a citromlevet, majd fokozatosan keverd bele a tejjel együtt a száraz hozzávalókat.

    A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér rész keserű lehet. A száraz hozzávalókat felváltva add hozzá a tejjel, hogy a tészta ne csomósodjon.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.

    A tésztát egyenletesen oszlasd el a formában, hogy a kuglóf egyenletesen süljön meg.

    6

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, amíg aranybarnára sül, és a beleszúrt tű tisztán kihúzható.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért ellenőrizd a kuglófot tűpróbával. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább.

    7

    Hagyd a kuglófot 10 percig hűlni a formában, majd fordítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A hűtés segít a kuglófnak megszilárdulni, így könnyebben kifordítható a formából. Ha a kuglóf nehezen jön ki, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd citromszeletekkel és egy kevés fahéjjal.

    A porcukrot szitálva szórd a kuglófra, hogy egyenletesebb legyen a bevonat. A citromszeleteket vékonyra vágd, hogy könnyen díszíthesd vele a kuglófot.