Citromos gofri friss gyümölcsökkel és porcukorral

Citromos Gofri

A citromos gofri egy könnyed és frissítő édesség, amely tökéletes választás a melegebb napokon vagy ha egy üde desszertre vágysz. A citromlé frissességet ad a tésztának, míg a reszelt citromhéj fokozza az ízek intenzitását. Ez a recept kiválóan passzol friss gyümölcsökkel és porcukorral megszórva. Ha szereted a citrusos ízeket, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
20 ml Friss citromlé
1 tk. Citromhéj reszelve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a csipet sót.

    A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű lehet.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a citromlevet és a vanília kivonatot.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha intenzívebb citromos ízt szeretnél, adj hozzá egy kevés citromhéjat is.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A túlkeverés kemény gofrikat eredményezhet.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    Ellenőrizd, hogy a gofrisütő megfelelően felmelegedett-e, mielőtt beleöntöd a tésztát. Ez biztosítja a ropogós külsőt.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrikat, és vedd ki, amikor aranybarnák.

    6

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A gofrikat rácsra téve hűtsd, ne egymásra rakva, különben megpuhulnak.

    7

    Tálald frissen porcukorral, citromkrémmel vagy friss gyümölcsökkel.

    A friss gyümölcsök és a citromkrém remekül kiegészítik a citromos gofri ízét.