Melegítsd elő a sütőt 100°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő alacsony hőmérséklete elengedhetetlen a habcsókok megfelelő szárításához.
Egy tiszta tálban kezd el felverni a tojásfehérjéket alacsony fokozaton, amíg lágy habot nem kapsz.
A tál és a habverő legyen teljesen zsírmentes, különben a tojásfehérje nem fog kemény habbá verődni. Érdemes egy kevés citromlével áttörölni őket.
Fokozatosan adagold hozzá a cukrot, kanalanként, miközben folyamatosan vered. Add hozzá a citromlevet és a vaníliakivonatot is.
A cukrot lassan adagold, hogy a hab szép fényes és stabil legyen.
Add hozzá a reszelt citromhéjat, és tovább verd, amíg a hab kemény és fényes lesz.
A hab akkor jó, ha a habverőn megáll, és nem folyik le.
Egy habzsák segítségével formálj kis halmokat vagy spirálokat a sütőpapírra.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót is, aminek levágod a sarkát.
Süsd a habcsókokat 1,5-2 órán át, alacsony hőfokon, hogy ropogósak legyenek. Hagyd a sütőben hűlni, hogy teljesen kiszáradjanak.
A sütő ajtaját hagyd résnyire nyitva, hogy a pára távozhasson. Ha a habcsókok még ragadósak, hagyd őket tovább a sütőben.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és ízlés szerint díszítheted citromhéjjal.
A citromhéjat csak közvetlenül tálalás előtt reszeld rá, mert állás közben megkeseredhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.