Citromos torta tálalva

Citromos torta

A citromos torta a frissítő és könnyű desszertek közé tartozik, amelyet különösen a tavaszi és nyári időszakban kedvelnek. A citrom friss, savanykás íze és az édes piskóta tökéletes harmóniát alkot. Ez a torta kiváló választás családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra, és garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
100 g Vaj
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Tej
1 db Citromhéj
3 ek. Citromlé
200 ml Tejszínhab
30 g Porcukor a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a tortaformát.

    A tortaformát lisztezd ki a vajazás után, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a reszelt citromhéjat.

    A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.

    3

    A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd dolgozd simára.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.

    4

    Add hozzá a citromlevet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat és a tejet, hogy lágy, homogén tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy ne csomósodjon a tészta. Ne keverd túl a tésztát, csak amíg összeáll.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültségét.

    A sütő ajtaját ne nyisd ki a sütés első felében, mert összeeshet a tészta. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    6

    Hűtsd ki a tortát, majd vágd ketté, és töltsd meg tejszínhabbal.

    A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt kettévágnád, mert különben könnyen törik. A tejszínhabot verd keményre, hogy ne folyjon ki a tortából.

    7

    A torta tetejét porcukorral szórd meg, és díszítsd vékony citromszeletekkel.

    A citromszeleteket előtte mártogasd cukorszirupba, hogy fényesebbek és tartósabbak legyenek.