Citromos torta tĂĄlalva

Citromos torta

A citromos torta a frissĂ­tƑ Ă©s könnyƱ desszertek közĂ© tartozik, amelyet kĂŒlönösen a tavaszi Ă©s nyĂĄri idƑszakban kedvelnek. A citrom friss, savanykĂĄs Ă­ze Ă©s az Ă©des piskĂłta tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot. Ez a torta kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi összejövetelekre vagy ĂŒnnepi alkalmakra, Ă©s garantĂĄltan mindenkit lenyƱgöz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Finomliszt
⭕ 150 g Kristálycukor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 100 g Vaj
⭕ 1 cs. SĂŒtƑpor
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 100 ml Tej
⭕ 1 db CitromhĂ©j
⭕ 3 ek. CitromlĂ©
⭕ 200 ml Tejszínhab
⭕ 30 g Porcukor a dĂ­szĂ­tĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazd ki a tortaformĂĄt.

    A tortaformåt lisztezd ki a vajazås utån, hogy a tészta ne ragadjon le.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtƑport Ă©s a reszelt citromhĂ©jat.

    A sĂŒtƑport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tĂ©szta.

    3

    A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzå a tojåsokat, majd dolgozd simåra.

    A vaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert megfƑzheti a tojĂĄsokat. A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, Ă©s alaposan keverd el mindegyiket.

    4

    Add hozzå a citromlevet, majd fokozatosan keverd bele a szåraz hozzåvalókat és a tejet, hogy lågy, homogén tésztåt kapj.

    A szĂĄraz Ă©s nedves hozzĂĄvalĂłkat felvĂĄltva add hozzĂĄ, hogy ne csomĂłsodjon a tĂ©szta. Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak amĂ­g összeĂĄll.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt az elƑkĂ©szĂ­tett formĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig. TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd az elkĂ©szĂŒltsĂ©gĂ©t.

    A sĂŒtƑ ajtajĂĄt ne nyisd ki a sĂŒtĂ©s elsƑ felĂ©ben, mert összeeshet a tĂ©szta. Ha a torta teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    6

    HƱtsd ki a tortåt, majd vågd ketté, és töltsd meg tejszínhabbal.

    A tortĂĄt teljesen hƱtsd ki, mielƑtt kettĂ©vĂĄgnĂĄd, mert kĂŒlönben könnyen törik. A tejszĂ­nhabot verd kemĂ©nyre, hogy ne folyjon ki a tortĂĄbĂłl.

    7

    A torta tetejét porcukorral szórd meg, és díszítsd vékony citromszeletekkel.

    A citromszeleteket elƑtte mĂĄrtogasd cukorszirupba, hogy fĂ©nyesebbek Ă©s tartĂłsabbak legyenek.