Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazd ki a tortaformát.
A tortaformát lisztezd ki a vajazás után, hogy a tészta ne ragadjon le.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a reszelt citromhéjat.
A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.
A vajat olvaszd meg, és keverd habosra a cukorral. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd dolgozd simára.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket.
Add hozzá a citromlevet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat és a tejet, hogy lágy, homogén tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy ne csomósodjon a tészta. Ne keverd túl a tésztát, csak amíg összeáll.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültségét.
A sütő ajtaját ne nyisd ki a sütés első felében, mert összeeshet a tészta. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd ki a tortát, majd vágd ketté, és töltsd meg tejszínhabbal.
A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt kettévágnád, mert különben könnyen törik. A tejszínhabot verd keményre, hogy ne folyjon ki a tortából.
A torta tetejét porcukorral szórd meg, és díszítsd vékony citromszeletekkel.
A citromszeleteket előtte mártogasd cukorszirupba, hogy fényesebbek és tartósabbak legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.