Friss, aranybarna Clafoutis kókuszreszelékkel, tálalva

Clafoutis kókuszreszelékkel

A Clafoutis egy francia klasszikus desszert, amelyet eredetileg cseresznyével készítettek, de az idők során sokféle gyümölccsel és ízesítéssel variálták. A kókuszreszelék a tésztába keverve különleges ízt ad a desszertnek, miközben a tészta puhasága és a kókusz textúrája remekül kiegészítik egymást. A kókuszos változat a francia konyha egyik újabb kedvence, amely gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás bármilyen desszertként. A Clafoutis kókuszreszelékkel egy igazán különleges ízvilágú ételt eredményez, amelyet minden édesszájú örömmel fog fogyasztani.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
100 g Kókuszreszelék
100 g Liszt
80 g Cukor
300 ml Tej
3 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
10 g Vaj a formához

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszreszeléket keverd össze a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és sóval.

    A kókuszreszeléket szitálva keverd a száraz hozzávalókkal, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    2

    Add hozzá a tojásokat és a tejet. Keverd el alaposan, hogy sima tésztát kapj.

    Ha túl sűrű lenne a tészta, egy kevés tej hozzáadásával hígíthatod.

    3

    Öntsd a tésztát egy vajjal kikent sütőformába.

    Mindig alaposan vajazd ki a formát, hogy a tészta ne ragadjon bele.

    4

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen és egyenletesen süljön!

    5

    Miután elkészült, hagyd hűlni pár percig, majd szórd meg porcukorral a tetejét és tálald.

    A frissen sült Clafoutis a legfinomabb, de hidegen is ízletes desszert lesz belőle!