Az almákat meghámozom, kiszedem a magházat és felkockázom. Egy tálba teszem őket, hozzáadom a cukrot és a fahéjat, majd alaposan elkeverem.
Az alma lehet édesebb vagy savanykás, attól függően, milyen típusú almát választasz.
Egy másik tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A fahéj kiemeli az alma ízét, de más fűszerekkel, mint például a szerecsendióval is ízesíthető.
A cukrozott vajat felolvasztom, majd hozzáadom a lisztes keverékhez, és elkeverem. Hozzáadom a tejet és a vaníliát, majd simára keverem a tésztát.
Ha a tészta túl sűrű, egy kis extra tejjel lazítható.
A tésztát a gyümölcsökre öntöm, ügyelve arra, hogy minden gyümölcsöt takarjon a tészta. Az egész masszát 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Ne keverd el a gyümölcsökkel a tésztát, hagyd, hogy a tészta a tetején süljön meg, hogy szép, ropogós réteget kapj.
A Cobbler elkészültét követően hagyom kicsit hűlni, majd tálalom, esetleg egy gombóc vaníliafagyival vagy tejszínhabbal díszítve.
A vaníliafagyi tökéletes kiegészítője ennek az édességnek, mivel kiemeli az alma ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.