A cseresznyét mosd meg, majd távolítsd el a magját, és tedd egy nagy tálba. Szórd meg a cseresznyét 50 g cukorral, és alaposan keverd össze.
A cseresznye magját gondosan távolítsd el, hogy ne okozzon kellemetlenséget a fogyasztáskor.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a maradék 100 g cukrot.
Ha nem szereted a túl édes édességeket, csökkentheted a cukor mennyiségét, de tartsd meg a sütőpor mértékét a tészta textúrájához.
Add hozzá a tojást, tejet, vaníliát, és a puha vajat. Keverd simára, amíg egy sűrű, de kenhető tésztát kapsz.
A vajat előzőleg hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben elvegyüljön a többi hozzávalóval.
A cseresznyés keveréket öntsd egy kiolajozott vagy kivajazott tepsibe, majd kanalazd rá a tésztát.
A tészta nem kell teljesen ellepje a gyümölcsöt; a sütés során szépen eloszlik majd.
Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna és a gyümölcs forró és buborékos lesz.
Ellenőrizd a készséget egy fogpiszkálóval – ha tisztán kijön, kész a desszert!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.