Cseresznyés cobbler sütemény frissen sütve, aranybarna tésztával és friss cseresznyével

Cobbler cseresznyével

A cobbler egy hagyományos amerikai édesség, amelyet általában gyümölcsökkel készítenek. A cseresznyés változat az egyik legismertebb, különösen nyáron, amikor a friss cseresznyét könnyen beszerezhetjük. A sütemény teteje szaftos, míg az alatta lévő gyümölcs finoman karamellizálódik, így egy igazán ínycsiklandó desszertet kapunk. A cseresznyés cobbler tökéletes választás egy családi összejövetelhez, vagy csak egy egyszerű desszertnek egy meleg nyári estén. Ha szeretnéd még ínycsiklandóbbá tenni, próbáld meg egy kis fahéjjal vagy gyömbérrel ízesíteni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Cseresznye
250 g Liszt
150 g Cukor
100 ml Tej
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
1 db Tojás
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A cseresznyét mosd meg, majd távolítsd el a magját, és tedd egy nagy tálba. Szórd meg a cseresznyét 50 g cukorral, és alaposan keverd össze.

    A cseresznye magját gondosan távolítsd el, hogy ne okozzon kellemetlenséget a fogyasztáskor.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a maradék 100 g cukrot.

    Ha nem szereted a túl édes édességeket, csökkentheted a cukor mennyiségét, de tartsd meg a sütőpor mértékét a tészta textúrájához.

    3

    Add hozzá a tojást, tejet, vaníliát, és a puha vajat. Keverd simára, amíg egy sűrű, de kenhető tésztát kapsz.

    A vajat előzőleg hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyebben elvegyüljön a többi hozzávalóval.

    4

    A cseresznyés keveréket öntsd egy kiolajozott vagy kivajazott tepsibe, majd kanalazd rá a tésztát.

    A tészta nem kell teljesen ellepje a gyümölcsöt; a sütés során szépen eloszlik majd.

    5

    Süsd előmelegített 180°C-os sütőben 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna és a gyümölcs forró és buborékos lesz.

    Ellenőrizd a készséget egy fogpiszkálóval – ha tisztán kijön, kész a desszert!