Cobbler csokoládéval, gazdag és finom sütemény csokoládés töltelékkel

Cobbler csokoládéval

A cobbler egy hagyományos amerikai sütemény, amely számos ízesítéssel, például gyümölcsökkel vagy csokoládéval készülhet. A csokoládéval készült verzió gazdag, lágyságával és krémes állagával gyorsan a családi asztal kedvencévé válik. A csokoládé és a vaníliás cukor kombinációja különleges ízt ad a tésztának, míg a ropogós teteje egyedi élményt biztosít. Ez a csokoládés cobbler tökéletes desszert a hideg estékre, egy csésze forró itallal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
150 g Cukor
200 ml Tej
100 g Vaj
1 db Tojás
100 g Csokoládé
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csokoládét apróra vágva olvaszd fel vízgőz felett, majd hagyd kihűlni.

    A csokoládé felolvasztása előtt ne hagyd, hogy közvetlenül érje a vizet, hogy ne égesd meg.

    2

    A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és sót keverd össze egy tálban.

    A száraz hozzávalók jól keveredjenek el, hogy a tészta egyenletes legyen.

    3

    Add hozzá a felolvasztott csokoládét, tojást, tejet és tejszínt, majd keverd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis extra tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    4

    A vajat egy kisebb tálban olvaszd fel, majd öntsd a tésztába, és keverd simára.

    A vaj hozzáadása gazdagabbá teszi a tésztát és puhábbá a süteményt.

    5

    Tedd a tésztát egy sütőformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és a tészta átsült.

    Ha a teteje túl gyorsan pirul, tedd alacsonyabb hőfokra a sütőt, hogy a belseje is átsüljön.

    6

    Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen.