A csokoládét apróra vágva olvaszd fel vízgőz felett, majd hagyd kihűlni.
A csokoládé felolvasztása előtt ne hagyd, hogy közvetlenül érje a vizet, hogy ne égesd meg.
A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot és sót keverd össze egy tálban.
A száraz hozzávalók jól keveredjenek el, hogy a tészta egyenletes legyen.
Add hozzá a felolvasztott csokoládét, tojást, tejet és tejszínt, majd keverd össze a tésztát.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis extra tejet, hogy könnyebben keverhető legyen.
A vajat egy kisebb tálban olvaszd fel, majd öntsd a tésztába, és keverd simára.
A vaj hozzáadása gazdagabbá teszi a tésztát és puhábbá a süteményt.
Tedd a tésztát egy sütőformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és a tészta átsült.
Ha a teteje túl gyorsan pirul, tedd alacsonyabb hőfokra a sütőt, hogy a belseje is átsüljön.
Miután elkészült, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.