Vaníliás cobbler sütemény, aranybarna, ropogós tetejével

Cobbler vaníliával

A cobbler egy klasszikus amerikai édesség, amit általában bogyós gyümölcsökkel készítenek, de a vaníliás változat egy kellemes és könnyű alternatívát kínál. Az édes vanília és a puha, vajas tészta egyensúlya mindent megad, amire szükség van egy tökéletes desszerthez. A vaníliás cobbler egyszerűsége és finomsága miatt ideális választás családi összejöveteleken vagy egy hétvégi pihenéshez. Ha szeretnéd még finomabbá tenni, próbálj meg egy kis fahéjat is hozzáadni a tésztához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Cukor
100 ml Tej
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
1 db Tojás
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a cukrot.

    Mindig szitáld át a lisztet és a sütőport, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    2

    Add hozzá a tojást, vaníliát, tejet és a puha vajat. Keverd simára a tésztát.

    A vajat hagyd szobahőmérsékleten, hogy könnyen be tudjon olvadni a tésztába.

    3

    A tésztát kanalazd egy kiolajozott tepsibe, és tedd a sütőbe.

    Ne aggódj, ha a tészta nem teríti el teljesen a tepsit, sütés közben szépen elterjed.

    4

    Süsd 180°C-on 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje gyorsan barnul, takard le fóliával, hogy a belseje is átsüljön.