Coconut Pancake kókuszos palacsinta tálalva

Coconut Pancake

A Coconut Pancake egy népszerű desszert és reggeli fogás, amely különösen Délkelet-Ázsiában és trópusi vidékeken népszerű. A kókusztej és kókuszreszelék különleges, gazdag ízt ad a tésztának, míg a méz vagy juharszirup édes és selymes textúrát kölcsönöz neki. A Coconut Pancake titka a tökéletesen kevert tészta és az alacsony hőmérsékleten történő lassú sütés, amely biztosítja a puha belsőt és a finoman ropogós széleket. Egy forró, frissen sült kókuszos palacsinta egzotikus ízvilágával és illatával igazi reggeli különlegesség.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
200 ml Kókusztej
50 g Kókuszreszelék
1 db Tojás
5 g Sütőpor
30 g Cukor
1 csipet
20 g Vaj (olvasztva)
10 ml Olaj (sütéshez)
50 ml Méz vagy juharszirup (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a kókuszreszeléket.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a palacsinták szépen megemelkednek.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojást, majd add hozzá a kókusztejet és az olvasztott vajat.

    A tojást érdemes alaposan felverni, hogy a palacsinta könnyebb legyen.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek, különben a palacsinta rágós lehet.

    4

    Hagyd a tésztát pihenni 10-15 percig, hogy az állaga tökéletes legyen a sütéshez.

    A pihentetés segít a lisztnek felszívni a nedvességet, így a palacsinták lágyabbak lesznek.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj rá egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen megfelelően forró, de ne égesd meg az olajat.

    6

    Önts kis adagokat a serpenyőbe (kb. 8 cm átmérőjű köröket), és süsd 1-2 percig, amíg buborékok jelennek meg a tetején.

    A buborékok megjelenése jelzi, hogy a palacsinta alja megsült, és ideje megfordítani.

    7

    Fordítsd meg a palacsintákat, és süsd további 1 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A második oldal általában gyorsabban sül, mint az első.

    8

    Vedd ki a serpenyőből, és ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.

    A kész palacsintákat egymásra halmozhatod egy tányéron, és letakarhatod alufóliával, hogy melegen tartsd őket.

    9

    Tálald melegen mézzel vagy juharsziruppal, és extra kókuszreszelékkel megszórva.

    Kínálhatod friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy kókuszjoghurt-tal is.