Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és szirupot nem kapsz.
A szirup akkor jó, ha teljesen átlátszó és a cukor nem látszik benne.
Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.
A gyorsabb hűlés érdekében öntsd át egy hideg tálba.
Egy közepes tálban keverd össze a kókusztejet, a lime levét és a kihűlt cukorszirupot.
Kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá több lime levet a savanykásabb ízért.
Add hozzá a kókuszreszeléket, hogy intenzívebb kókuszízt kapj.
A kókuszreszeléket előtte enyhén megpiríthatod a serpenyőben, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.
A fagylaltgép használata előtt hűtsd le a keveréket a hűtőben legalább 2-3 óráig, vagy akár egy éjszakán át. Így a sorbet simább és krémesebb lesz.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.
Fontos, hogy rendszeresen keverd át, különben jégdarabos lesz a sorbet.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.
Díszítheted kókuszreszelékkel és lime szeletekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.