A kukoricalisztet, joghurtot, citromlevet és egy csipet sót keverd össze egy tálban.
A joghurt és citromlé segít puhábbá és finomabbá tenni a dhoklát.
A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd tedd bele a keverékbe.
A friss zöld chili pikáns ízt ad, de ha nem szereted a csípős ízt, kevesebbet is tehetsz.
A víz és élesztő hozzáadásával készíts lágy, de nem túl folyós tésztát. Keverd jól össze.
Ne legyen túl sűrű a tészta, de figyelj arra, hogy ne legyen túl folyós sem.
Hagyd a tésztát pihenni 15-20 percig, hogy az élesztő hatása érvényesüljön.
Ha van időd, hagyd egy kicsit tovább is pihenni, így az ízek még jobban összeérnek.
Az elkészült tésztát öntsd egy olajjal kikent gőzölő tálba, és gőzöld 15-20 percig.
A gőzölés segít megőrizni a dhokla puhaságát, de ne főzd túl!
Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel és egy kevés olívaolajjal tálald.
A koriander frissessége és íze igazán kiemeli az étel ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.