Corn dhokla, friss korianderrel tálalva

Corn dhokla

A Corn dhokla egy indiai étel, amely hagyományosan sült vagy párolt, és gyakran fogyasztják reggelire vagy könnyű főételként. Az alapja a kukoricaliszt és joghurt, amelyek gazdag ízt és textúrát adnak. Az élesztő segít a tésztának megemelkedni, így az étel könnyű és puha marad. A koriander és a citromlé frissességet ad, míg a fokhagyma és chili pikáns ízt biztosítanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Finomra őrölt kukoricaliszt
100 g Jogurt
2 ek. Friss koriander
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Élesztő
1 csipet
2 ek. Olívaolaj
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricalisztet, joghurtot, citromlevet és egy csipet sót keverd össze egy tálban.

    A joghurt és citromlé segít puhábbá és finomabbá tenni a dhoklát.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd tedd bele a keverékbe.

    A friss zöld chili pikáns ízt ad, de ha nem szereted a csípős ízt, kevesebbet is tehetsz.

    3

    A víz és élesztő hozzáadásával készíts lágy, de nem túl folyós tésztát. Keverd jól össze.

    Ne legyen túl sűrű a tészta, de figyelj arra, hogy ne legyen túl folyós sem.

    4

    Hagyd a tésztát pihenni 15-20 percig, hogy az élesztő hatása érvényesüljön.

    Ha van időd, hagyd egy kicsit tovább is pihenni, így az ízek még jobban összeérnek.

    5

    Az elkészült tésztát öntsd egy olajjal kikent gőzölő tálba, és gőzöld 15-20 percig.

    A gőzölés segít megőrizni a dhokla puhaságát, de ne főzd túl!

    6

    Miután elkészült, szórd meg friss korianderrel és egy kevés olívaolajjal tálald.

    A koriander frissessége és íze igazán kiemeli az étel ízvilágát.