Először is, olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, majd tedd félre, hogy langyosra hűljön. A fokhagymát finomra aprítsd fel, és tedd félre.
Ha gyorsan szeretnél hűlni a vajjal, tedd egy hőálló edénybe, és hagyd szobahőmérsékleten állni.
Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Győződj meg róla, hogy minden száraz hozzávaló jól elvegyüljön.
A száraz hozzávalókat mindig alaposan keverd össze, hogy egyenletesen süljenek meg a tésztában.
Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat és a tejet. Keverd össze az egészet, majd tedd bele a fokhagymát. Ne keverd túl, csak addig, amíg össze nem áll a tészta.
A túl kevert tészta keményebb lesz, ezért csak addig keverd, amíg egy sima, lágy tésztát kapsz.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el a tetejét.
Ha a tésztát egyenletesen akarod eloszlatni, használd a kanál hátsó részét, hogy simán terítsd el.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül.
Ellenőrizd egy fogpiszkálóval, hogy a tészta átsült-e. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki, kész a cornbread!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.