Fokhagymás cornbread szeletek, szépen tálalva egy egyszerű tányéron

Cornbread fokhagymával

A cornbread egy tradicionális amerikai étel, amelyet kukoricalisztből készítenek. Eredetileg az amerikai déli államokban kezdtek el nagyobb mennyiségben sütni, és mára már nemcsak a déli konyha, hanem az egész világ gasztronómiájának részévé vált. A fokhagymás változat különleges ízhatást ad, és tökéletesen illik különféle húsételekhez, de önálló étkezésként is megállja a helyét. A fokhagyma intenzív íze és az enyhén édes kukoricaliszt egyedi harmóniát alkot, miközben az egész tészta puha és levegős marad. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbálj meg reszelt sajtot is hozzáadni, hogy egy extra krémes réteget kapj.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
240 ml Tej
50 g Vaj
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, majd tedd félre, hogy langyosra hűljön. A fokhagymát finomra aprítsd fel, és tedd félre.

    Ha gyorsan szeretnél hűlni a vajjal, tedd egy hőálló edénybe, és hagyd szobahőmérsékleten állni.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Győződj meg róla, hogy minden száraz hozzávaló jól elvegyüljön.

    A száraz hozzávalókat mindig alaposan keverd össze, hogy egyenletesen süljenek meg a tésztában.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat és a tejet. Keverd össze az egészet, majd tedd bele a fokhagymát. Ne keverd túl, csak addig, amíg össze nem áll a tészta.

    A túl kevert tészta keményebb lesz, ezért csak addig keverd, amíg egy sima, lágy tésztát kapsz.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el a tetejét.

    Ha a tésztát egyenletesen akarod eloszlatni, használd a kanál hátsó részét, hogy simán terítsd el.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül.

    Ellenőrizd egy fogpiszkálóval, hogy a tészta átsült-e. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki, kész a cornbread!